Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: meil on rahandusministriks inimene, kes lihtsalt ei oma kontakti reaalsusega – Jürgen Ligi ei oleks mitte kunagi pidanud ministriks saama

-
23.10.2024
Jürgen Ligi on valelik eneseimetleja.
© Internet

Kolmapäeval pärast umbusaldatava ministri Jürgen Ligi ärakuulamist ütles EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme, et Jürgen Ligi on tanki pandud eneseimetleja, kes on pandud musta tööd ära tegema.

“Kalle Grünthal enne siin luges meile ette nartsissismi isiksusehäire tunnuseid. Ma pean ka lugema ette, et patoloogilisel valetajal pidi neli tunnust olema. Esimene asi on see, et ta valetab isegi siis, kui vaja ei ole. Teiseks, ta valetab nii palju, et ta ise ei mäleta, mida ta kõike on valetanud. Kolmandaks, ta arvab, et kõik teised kogu aeg valetavad. Ja neljandaks, te ise usub oma valesid. Mu meelest me nägime seda siin lihtsalt tundide viisi praegu.

Kui ma ausalt ütlen, siis lihtsalt kurb on. Nii kurb on. Jürgen Ligi ei oleks mitte kunagi pidanud ministriks saama. Ta ei oleks mitte kunagi tohtinud ka üldse mingit eetrit saada. Ja see on tegelikult nende inimeste julmus ja alatus, kes on sellise inimese pannud niimoodi tanki, et siis keegi, kes teeks ära selle räpase töö Eesti riigi hukkaajamiseks, ise isegi aru ei saades, mida ta teeb.

Sest täna rullus meie ees lahti ikkagi tragikoomiline kurbmäng. Meil on rahandusministriks inimene, kes lihtsalt ei oma kontakti reaalsusega, kellel puudub kokkupuutumine sellega, mis päriselt toimub maailmas. Ta elab oma fantaasiamaailmas. Ta ei ole mitte kunagi eksinud. No kuidas ta saakski, sest ta on ju ekspert igal alal! Ta ei ole mitte kunagi mitte kellelegi halvasti öelnud, ja loomulikult seda ei saagi ju juhtuda, sest tal on kõigist teistest tugevam õiglustunne ja ta on muuseas ka kõigist teistest viisakam. Ta tahaks nii väga pidada sisulist poliitilist debatti, aga näe, ei saa, sest kõik on ümberringi lollid, ebaviisakad ja näägutavad taga. Tema toetub ainult ekspertidele ja samas ta näeb laserpilguga läbi kõik need šarlatanid, kes nimetavad ennast ekspertideks aga toovad esile fakte, mis ei sobi kokku Jürgen Ligi fantaasiamaailmaga.

Kriitika Jürgen Ligi, Reformierakonna või maksutõusude vastu, saime teada, on laim oma riigi vastu. Meil on päikeseminister, l’etat, c’est moi, tema ongi riik. See, kui sa ei ole nõus sellega, et maksud tõusevad, siis see on riigivastasus. See ei ole lihtsalt eriarvamus poliitikas või see, et me tahame teistmoodi asju teha ja näeme, et meie viis on parem. Ei, see on laim oma riigi vastu.

Ja samas ei suudeta taluda teiste inimeste näoilmeid. Ta lihtsalt ei saa vastata küsimustele, sest inimestel on valed näoilmeid. Ta ei saa vastata küsimusele, sest et küsimus ei olnud õigesti küsitud. Veel hullem, on terve hulk küsimusi, mis ei olnud küsitud õige asja kohta. Tema oleks tahtnud vastata õige asja kohta, aga näe, loll parlamendisaadik näägutades küsis talt vale asja, ta ei saa vastata lihtsalt.

Mõtelge, kõik see tarkus, mis siin oli, mida ta kõik meile õpetada võib, kõik see eksperdinäoga dotseerivalt meile antud tarkus – sellel ei ole tegelikus elus mitte mingit pistmist mitte millegagi, sest kogu selle tarkuse juures, kuidas eelarve peab olema, kuidas maksud kõige paremini käivad, kuidas tuleb riiki juhtida, olete te riigi põhja juhtinud. Kogu teie tarkuse juures on kõik halvasti, mis on väljaspool teie fantaasiamaailma. Ükskõik, mida te siin meile räägite tähtsa näoga sellest, kuidas peab, päriselus on teie valitsemise tagajärjeks täielik häving Eestis. Päriselus see tarkus ju ei ole mitte kunagi töötanud. Te ei tea lihtsalt, mida teha, aga õpetada oskate meid kõiki.

Kurb on, sest kogu see tragikomöödia toimub Eesti inimeste ja Eesti riigi arvelt. Ja ega mingit lootust, et nad ise aru saavad, mida nad teevad, et nad ise parandavad, ei ole ju seni, kuni see valitsus jätkub. Hävingukurss jätkub. Nii et parandamatud inimesed olete, kiiremas korras tuleb teid võimu juures välja vahetada.”