Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Võimuliit andis õnnistuse poliitilisele kultuuritusele: kasimata suuga Jürgen Ligi kujundab ka edaspidi valitsuse ja Reformierakonna vabalanguses mainet

-
23.10.2024
Mälestame varalahkunud, Reformierakonna poolt tapetud poliitilist kultuuri!
© UU

Kuna võimuliidul on valeliku valimiskampaania käigus, kus Reformierakond varjas oma maksutõusuplaane, saadud parlamendienamus, siis ei leidnud rahandusminister Jürgen Ligile esitatud umbusaldusavaldus Riigikogus piisavat toetust – küll aga avas see tee poliitilise kultuuri jätkuvale mandumisele, sest koalitsioon sisuliselt seadustas ebaviisaka käitumise, ülbitsemise ja solvamise.

Umbusaldamise poolt hääletas 26 riigikogu liiget, vastu ja erapooletuid ei olnud. Umbusalduse läbiminekuks oleks olnud vaja üle poole Riigikogu liikmete häältest.

“Kurb on, sest kogu see tragikomöödia toimub Eesti inimeste ja Eesti riigi arvelt. Ja ega mingit lootust, et nad ise aru saavad, mida nad teevad, et nad ise parandavad, ei ole ju seni, kuni see valitsus jätkub. Hävingukurss jätkub. Kogu teie tarkuse juures on kõik halvasti, mis on väljaspool teie fantaasiamaailma. Ükskõik, mida te siin meile räägite tähtsa näoga sellest, kuidas peab, päriselus on teie valitsemise tagajärjeks täielik häving Eestis,” ütles EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme.

Ta lisas: “Jürgen Ligi ei oleks mitte kunagi pidanud ministriks saama. Ta ei oleks mitte kunagi tohtinud ka üldse mingit eetrit saada. Meil on rahandusministriks inimene, kes lihtsalt ei oma kontakti reaalsusega, kellel puudub kokkupuutumine sellega, mis päriselt toimub maailmas. Ta elab oma fantaasiamaailmas. Meil on päikeseminister, l’etat, c’est moi, tema ongi riik.”

Uued Uudised

Samal teemal Martin Helme: meil on rahandusministriks inimene, kes lihtsalt ei oma kontakti reaalsusega – Jürgen Ligi ei oleks mitte kunagi pidanud ministriks saama