Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kahekeelne maailm: Guterres surub Putini kätt, Mongooliat kritiseeritakse Vene presidendi mittevahistamise eest

-
25.10.2024
Guterres tohib, Viktor Orban saab sama asja eest kriitikat.
© Scanpix

Maailm muutub aina vastuolulisemaks: alles kritiseeriti Ungari peaminister Viktor Orbanit Putiniga kohtumise pärast, nüüd aga tegi sama ÜRO peasekretär Antonio Guterres.

Venemaa režiimi liider Vladimir Putin kohtus neljapäeval BRICSi tippkohtumise kõrvalt Kaasanis ÜRO peasekretäri António Guterresega, et arutada muu hulgas sõda Ukrainas. Tegemist on ÜRO juhi esimese visiidiga Venemaale enam kui kahe aasta jooksul.

Vene opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi lesk Julia Navalnaja kritiseeris neljapäeval ÜRO peasekretäri António Guterrese kohtumist Vene režiimi juhi Vladimir Putiniga, nimetades Kremli juhti “mõrvariks”.

“See on kolmas sõja-aasta ning ÜRO peasekretär surub kätt mõrvariga,” ütles Navalnaja sotsiaalmeediaplatvormil X, postitades ka foto Putinist tervitamas Guterrest.

Ja samas: Rahvusvaheline Kriminaalkohus (ICC) süüdistas neljapäeval oma liikmesriiki Mongooliat suutmatuses vahistada läinud kuul riiki külastanud Vene diktaatorit Vladimir Putinit, ja suunas asja edasi oma juhtorganile.

Venemaa liider väisas septembri algul Ulaanbaatarit, ehkki Haagis baseeruv kohus on andnud tema suhtes välja vahistamismääruse seoses Ukraina laste ebaseadusliku küüditamisega 2022. aastal alanud agressioonisõja käigus.

“Rahvusvaheline Kriminaalkohus leidis, et läbi suutmatuse Putinit vahistada, kui ta riigi territooriumil viibis, ja teda kohtule üle anda, jättis Mongoolia täitmata kohtu taotluse koostööd teha,” teatas ICC avalduses.

Kohtu aluslepinguks oleva Rooma statuudi kohaselt on kõigil osalisriikidel kohustus vahistamismäärusi ellu viia.

“Võttes arvesse Mongoolia koostööst keeldumise tõsidust, peab koda vajalikuks saata asi edasi osalisriikide assambleele,” ütlesid kohtunikud, viidates ICC juhtorganile. (AFP-BNS-UU)

Mitte miski neis uudistes ei kattu…