Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riiklik poliitika: mets langeb, tuulikud kerkivad

-
27.10.2024
Nii hakkabki juhtuma.
© Karikatuur.

Reformierakonna, Eesti 200 ja sotside rohepoliitika tähendab seda, et Eesti metsakasukasse näritakse lisaks laskeväljade laiendustele, Rail Balticu trassile, kaevandustele ja karjääridele üha uusi auke, sedapuhku tuuleparkide jaoks.

BNS vahendab: “Valitsus otsustas sel nädalal, et paneb 8500 hektarit riigimaad tuuleparkide arendajate tarbeks enampakkumisele, mis võib Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) aladel tuua kaasa mõningase metsade raadamise.

Neljapäeval teatas kliimaministeerium, et valitsuse otsusega hakatakse alates novembrist tuuleenergia arendamiseks sobivate riigimaade enampakkumisi korraldama. Maid saab kasutada ainult tuuleparkide rajamiseks ning nende kasutusaeg oleks kuni 39 aastat.

Enampakkumisele pannakse kliimaministeeriumi andmetel eri piirkondade peale kokku ligikaudu 85 km² riigimaad, millele hinnanguliselt oleks võimalik paigutada kuni 1100 MW tuuleenergia tootmisvõimsusi.”

See uudis näitab, et rohepööre ja loodushoid on kaks täiesti erinevat asja. 39 aasta pärast aga on Eesti hädas suurte monstrumite utiliseerimisega.

Uued Uudised