Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Põlissoomlasest parlamendiliige Olli Immonen: Soome peab kaitsma omamaist keskkonnasõbralikku majandust

-
12.10.2018
Olli Immonen on tuntud Põlissoomlaste poliitik.
© UU

Soome tungib tugevalt sisse Hiina kapital, sealne ühiskond globaliseerub ja muutub multikultuurseks, ning ainsana on selle vastu seismas Põlissoomlased.

Soome Eduskunna liige Olli Immonen ütles, et globaliseerumine ja rahvusvaheline vabakaubandus kahjustavad keskkonda ja kliimat. Ta leiab, et Soome peaks Hiinast ja mujalt Kaug-Idast imporditud ühekordseks kasutamiseks mõeldud esemete puhul tõstma tariife ja karmistama nende maksustamist.

Soome ettevõtteid ja tööstust, mis on ökoloogiliselt jätkusuutlikud, ei tohi Põlissoomlaste arvates kõrgete maksude ja väliskapitali pealetungiga välja suretada. Immonen ütleb, et valitsusel ei ole lubatud soodustada importi riikidest, kus heitkoguste piirväärtuste ületamist ei kontrollita, kulude tase on seetõttu madalam ja konkurentsivõime on parem kui Soomel.

“Konkreetsed keskkonna- ja kliimameetmed importtoodangu suhtes soodustaksid kodumaiseid puhtaid tooteid. Veelgi enam, see poliitika suunaks ka saastavaid riike säästvamate tootmismeetodite suunas,” ütleb Immonen.

Immonen leiab, et Soome ettevõtete konkurentsivõimet tuleb toetada, kaitstes turgu saastavate riikide impordi eest ja vähendades kodumaiste ettevõtjate energia- ja transpordikulusid.

“Kohalikud majandused olgu austatud ja eelistatud. Globaliseerumisest tuleb üle minna lokaliseerimisele ja eelistada soomlasi. See oleks tõeline ökotootmine,” võtab  Olli Immonen kokku.

Allikas: kansalainen.fi