Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Räägime asjast”: Vene kodaniku juhitav ETV+ tähendab venemeelset propagandat eestlaste raha eest

-
04.11.2018
Telekanalitel PBK ja ETV+ pole ammu enam erilist vahet.
© Heiki Rebane/Ekspress Meedia

Teise teemana võtsid Mart ja Martin Helme ette Vene kodaniku Ekaterina Taklaja määramise ETV+ etteotsa.

Martin Helme sõnul teadis ERR-i juhatus Taklaja kodakondsusest, kuid nõukogule sellest ei räägitud. Juhatuse esimees olevat hoopiski olnud uhke, et Vene telekanaleid Eesti kodanikul juhatada ei lubatavat, aga Eestis olevat see Vene kodanikule võimalik! “Meile korrutatakse kogu aeg, et venelased olevat “meie inimesed” ja me pidavat mõtlema nende mõtteid, ning nüüd ei pea “meie inimene” olema isegi Eesti kodanik!” pahandas ta.

Martin Helme lisas, et iga sellise otsusega, väikeste sammukeste haaval muutub meie riik Eesti nime kandvaks väikeseks Venemaaks – nüüd tahetakse eestlaste raha eest teha neile endile venekeelset ja -meelset propagandat, sest nagu märkis Mart Helme, on ETV+ vaatajaskond peaaegu olematu ja neistki üle poole on eestlased.

Otsuse teha venelastele ERR-i kalleim programm, millest saab vähem raha isegi ETV, tegi Martin Helme jutu järgi Reformierakond. Samas keelduvad nii tollane kui praegune valitsus kinni panemast Vene kanaleid, toetades kogu oma eetripoliitikaga pigem neid, kes pole ei Eesti patrioodid ega isegi mitte kodanikud.

Martin Helme juhtis tähelepanu sellele, et Taklaja ajab küsitavat agendat – tema arvates tuleb teha nii, et ETV+ omasaated ei segaks Kremli kanalitelt poppsaadete vaatamist, tehes programmi moel, kus vaadatavamad ajad ei ühtiks. “Me ei lähe neid vaatajaid isegi püüdma, ei pane neid valikuid tegema, vaid laseme rahumeeli Vene kanaleid vaadata – kui see pole Kremli asja ajamine, siis mis see on?” küsis ta.

Saatejuht meenutas ka seda, et ERR ostab Vene kanalitest reklaami ETV+-le, makstes läbi telekanalite sadu tuhandeid otse Vene riigile ja aidates sel moel propagandakanaleid oma raha eest jalul hoida. “ERR tuleks laiali saata, sest see on hukas projekt, mis raiskab 40 miljonit Eesti maksumaksja raha – 33 miljonit saab otse, 7 miljonit kaabitakse kokku ministeeriumidelt igasuguste sallivus-, integratsiooni- ja homoprojektide jaoks, ja antakse ERR-le,” rääkis Helme.

Martin Helme võttis võrdluseks 3 miljonit eurot andva teedemaksu, mis ei maksusta välismaiseid, sealhulgas ka Vene autosid, vaid võetakse oma ettevõtjatelt – ERR saab kümme korda suurema summa ja jagab sellest osa veel Venemaale, võib-olla Taklaja kaudu isegi Vene süvariigile. Samas küsib ERR pidevalt raha juurde. Martin meenutas, kuidas ta nõukogus küsis otse, et milleks seda täiendavat raha vaja on ja siis räägiti Eesti kultuuri propageerimisest. “Ütlesin tookord, et te toote “Ringvaatesse” transvestiite, aga Oskar Kallase 150. sünnipäeval tema tegevusest ei räägi,” jutustas Helme.

Mart Helme nimetas ERR rahvuslusevaenulikuks konsortsiumiks ja Martin Helme lisas, et ka ETV2 on loodud vaid kalli raha eest arhiivimaterjalide näitamiseks, kogu rahvusringhääling aga ajab hommikust õhtuni homo- ja eurofiilset propagandat, seega pole sel eesti rahva alleshoidmise osas mingit mõtet.

Mart Helme tuletas meelde, et maakonnahaiglate sünnitusosakondadele raha ei leita, samuti 17 miljonit Pärnu-Lelle raudteelõigu remondi tarvis, aga raha mõttetule venemeelsele meediakanalile leitakse, et pääseda Euroopa Komisjoni süüdistuste eest ksenofoobias – nii saab öelda, et siinsete venelaste eest hoolitsetakse. “ETV+ tegi Reformierakond ehk lollusest, aga see, mis nüüd välja kukkunud on, see on teadlik, nagu oli ka Vene rahade pesemine läbi Eesti,” lisas Martin Helme.