Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Viktor Siilats president Kaljulaidile: on kohatu võrrelda EKRE meeleavaldust Interrinde rünnakuga

-
28.11.2018
Pikett ÜRO rändeleppe vastu Stenbocki maja ees 15.11.2018
© UU

Suur osa Eesti tipp-poliitikutest on näidanud, et enne mistahes avalduste tegemist ei mõtle nad läbi, mille või kelle suhtes nad üldse seisukoha võtavad ja mil määral sobivad nende võrdlused sündmuste konteksti.

Nii võrdles riigipea EKRE miitingut Interrinde omaaegse kallaletungiga Toompeale. Selline võrdlus on pahandanud inimesi, kes tollal ise kohal olid. Uued Uudised vahendavad Viktor Siilatsi pöördumise president Kaljulaidi poole.

“Lp Vabariigi President, pr Kersti Kaljulaid! On täiesti kohatu võrrelda EKRE meeleavaldusel toimunut Interrinde rünnakuga Toompea lossile! Ma ei tea, kus Teie 15. mail 1990 olite, aga minu asutatud Eesti Video kaamera oli igatahes sündmuste keskel, Hr Erik Boltowski õlal.

Eesti Video on valmistanud “Vabaduse tee” video, mille 11. minutil näeb seda Interrinde rünnakut. Kui vägisi otsida mingit sarnasust, siis jah, Indrek Tarandi püünele tulek ja sealt võõra mikrofoniga minemajalutamine meenutas pigem ENSV ülemnõukogu Interrinde-meelseid saadikuid, kes läbi akna Toompea lossi rõdule ronisid. Teades väga hästi, et nad ei kuulu sinna!”

Video “Vabaduse tee” on nähtav keskkonnas Youtube.