Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Paul Oja: mida soomlastele Eestist räägitakse

-
05.04.2019
Paul Oja.
© UU

EKRE liige Soomes Paul Oja tõdeb, et peavoolumeedia hoiakud on Soomes samad mis Eestis, ja meist räägitakse seal seda, mida siinne ajakirjandus neile ette söödab.

“Nii Eesti kui ka Soome meedias arutletakse aegajalt, et kas on mõtet muretseda küsimuse üle „mida küll teised meist mõtlevad“. Mõnikord see tundub siiski oluline, eriti kui arvestada, kuidas teiste arvamust meist suunatakse ja kujundatakse.

Tänahommikuses (5. aprilli) MTV uudistesaates oli uudisklipp sellest, et Eesti president Kersti Kaljulaid teeb täna valimistel kõige rohkem hääli saanud Reformierakonna esimehele Kaja Kallasele ülesandeks valitsuse moodustamise.

Paari lausega anti mõista, et esialgsed kõnelused sel teemal katkesid Keskerakonna süü läbi. Uue koalitsiooni läbirääkimistes osalejate kohta öeldakse, et Isamaa on konservatiivne, EKRE aga paremäärmuslik erakond. EKRE kohta lisatakse veel, et see on tuntud oma rassistlike avalduste poolest ja et selle esindajad on esinenud kommetaaridega, kus kiidetakse heaks natsismi kuritegusid (Raua avaldust EKRE kui terroristide kohta siiski ei tsiteeritud).

Lisati veel, et EKRE osalemist valitsuses tahtvat kõigest iga neljas eestlastest. EKRE-t iseloomustava jutu juurde näidati videolõiku Feministeeriumi korraldatud laamendamisest Tallinna vanalinnas.

Mis teha, Soome peavoolumeedia hoiakud Eesti omast suurt ei erine. Teise poole ärakuulamisest pole ka seal eriti mõtet juttu teha.

Taas kord võib küsida: kes siis õieti Eesti mainet määrib ja ühiskonda lõhestab? Sellist arvamuste kujundamist on küll raskevõitu pahade rahvuslaste süüks panna.

Kui Eesti uus valitsus saab oma ülesannete täitmisele asuda ja oma töövõimet näitab, küllap siis märgatakse ka teisel pool lahte, et kooduslaagreid ehitama polegi hakatud. Nagu ka mitmel pool mujal Euroopas.”