Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: Ungaris toimub vaimne renessanss ja pere väärtustamine – see peab olema ka Eesti tee

-
13.05.2019
Urmas Reitelmann toetab Eesti teed Ungari jälgedes.
© UU

Riigikogu saadik Urmas Reitelmann kirjutab oma rahva eest võitlevast Ungarist ja nendib, et Eesti kahjuks seda teed esialgu veel ei lähe.

“Läinud nädal tõi uudise veidi paranenud demograafilisest olukorrast Eestis, kuid hõisata on vara ja mitte kõik andmed ei ole rõõmustavad. Otse vastupidi. Saime teada, et Eestisse imbunud kolmest venelasest jääb siia kaks ning viiest ukrainlasest koguni neli. Ohtlik ja tülgastav olukord.

Euroopas halatakse vananevast rahvastikust ja juhmimad tegelased kuulutavad, et elatustaseme säilitamiseks on ainus meetod “uuseurooplaste” massiline invasioon Aafrikast ja islamiriikidest. Ent on ka tervemõistuslikke lähenemisi ja siin annab kõigile eeskuju Ungari.

Sündivus Ungaris on kõrgeim viimase 20 aasta jooksul, aastast 2010 on abielude arv tõusnud 43%, samal ajal on lahutuste hulk kahanenud 22,5%. Abortide arv on aga langenud muljetavaldavalt 33,5%.

Demograafiline kannapööre ei ole juhus, vaid pikaajalise poliitika tulemus, millega Ungari kaitseb oma kultuurilist identiteeti ja kristlikke juuri. Hoolimata sotsialistide raevukast vastupanust suutis Orbani valitsus luua seadusandliku aluse, mille turvil töötati välja perede toetussüsteem, peresõbralik maksupoliitika, elamuprogramm ning loodi 800 000 uut töökohta.

Ungari pereminister Katalin Novak on kinnitanud, et tema riik jätkab valitud teel hoolimata “progressiivse” Euroopa kriitikast ja demoniseerimisest natsisiltidega. Novaki meelest on radikaalid hoopis need, kellede arvates on massiimmigratsioon ainus valitav tee.

Ungari on vastu seisnud globalistlikele suundumustele avatud piiridest, samasooliste abieludest ja jaburast gender-ideoloogiast, mistõttu on sattunud Brüsseli raevu objektiks ning paduvasakpoolne Freedom House on Ungari liigitanud “osaliselt vabaks” riigiks.

Pereminister Novak iseloomustab riigis toimuvat aga Ungari vaimse renessansina ning kinnitab, et Ungari on valmis oma perepoliitika kogemusi jagama sarnaseid väärtusi jagavate sõpradega.”