Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ametist lahkuvale Junckerile ei meeldi euroopaliku eluviisi kaitsmine

-
12.09.2019
Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri käitumine on sageli küsimusi tekitanud.
© AFP/Scanpix

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker kritiseeris neljapäeval bloki uue migratsioonivoliniku ametikirjeldust, mille järgi on tema kohustuseks “kaitsta Euroopa eluviisi”.

“Mulle ei meeldi mõte, et Euroopa eluviis on vastandatud migratsioonile. Kaugelt tulevate inimeste vastuvõtmine on osa Euroopa eluviisist,” ütles Juncker telekanalile Euronews.

Jutt käib ametinimetusest “Euroopa eluviisi kaitsmise asepresident”, kes vastutab muu hulgas rändevaldkonna eest.

Junckeri ajal avati Euroopa migratsioonile, mis on kontinendi muutnud märgatavalt ebaturvalisemaks, loonud paljudesse riikidesse paralleelühiskonnad ja pannud surve alla tõelised euroopalikud väärtused – näiteks naiste õiguse ahistamist kartmata vabalt riietuda.

Tegelikult pole kaugete võõraste vastuvõtmine Euroopale mingi tava, vaid neid on sisse lubatud majanduslikel kaalutlustel, massiimmigratsiooni eeldamata. Praegu toimuv aga on otseses mõttes võõraste kultuuride ümberkolimine arenenumatesse piirkondadesse, mis toob kaasa traditsioonilise eluviisi muutumise.

Vasakliberaalse taustaga Marxi austaja Juncker on mõistagi teistsugusel seisukohal ja seetõttu on tema ametist lahkumine vägagi tervitatav. Laias laastus aga viivadki sellised Euroopa-vaenulikud seisukohad liikmesriikide vastumeelsuse ja EL-i kiirema lagunemiseni. (BNS-UU)