Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui minna kaasa OK-märgi demoniseerimisega, siis tekitab ka presidendi soeng kahtlusi

-
04.10.2019
OK-märki äärmuslusega seostades võiks tahtmise korral sama teha ka presidendi soenguga.
© UU

Märkide ja žestide vihaõhutuseks kuulutamine hakkab juba absurdi kalduma, sest see võimaldab teatud ringkondadel oma tõlgendusi peale suruda.

CNN teatab, et antiseminismi ja rassismi vastu võitlev organisatsioon Anti-Defamation League lisas OK-märgi vihasümbolite hulka, lisades selle oma andmebaasi, kuhu kogutakse äärmuslaste kasutatavaid hüüdlauseid ja sümboleid. Lisaks on ADL-i keelumärkide seas ka keldi sümboolikat, ruune ja muudki.

OK-märki tuntakse märgina selle kohta, et kõik on hästi, kuid ADL-i sõnul on paremäärmuslased märgi nüüdseks okupeerinud.

Märgi seos paremäärmuslusega sai alguse veebifoorumi 4chan kasutajate väljamõeldud lollitamisest. „Aga vähemalt osad valgete ülemvõimu pooldajad on trollimiskampaania algse eesmärgi hüljanud ja kasutasid sümbolit oma veendumuste siiraks väljendamiseks,” selgitas ADL.

Siinkohal tekib võrdlus haakristiga, mis Lääne ruumis seostub natsidega, Indias aga on ta kasutusel oma algse päritolu kontekstis.

“Svastika ehk haakrist on väga vana kujund, mis on kasutusel õnnemärgina. See võib olla nii päripäeva (卐) kui vastupäeva (卍) pööratud harudega. Sõna “svastika” tuleb sanskriti keelest (Devanagari स्वस्तिक). Sanskritikeelne nimetus koosneb sõnadest su – ‘hea’ ja asti – ‘olema’,” kirjutab Vikipeedia.

Tegelikult pole OK-märki mitte paremäärmuslased okupeerinud, vaid sallivuslased on selle omatahtsi äärmuslusega seostanud – seetõttu ei tohiks kaasa minna ka OK-märgi demoniseerimisega, sest see tähendaks vasakliberaalide võitu. Nii saaksid nad oma suva järgi mistahes žesti “äärmuslikuks tembeldada”. Pole oluline, mida 4chan inimeste lollitamiseks otsustas – ei saa ja ei tohi hüsteeriliste rumalustega kaasa minna.

Kui EKRE saadikud Riigikogus seda märki näitasid, ütleski Martin Helme, et rahvuskonservatiivid ei luba kellelgil hakata heast peast üldkasutatavaid märke ideoloogiatega seostama (lisaks kandis president sel päeval oma kuulsat sõnavabaduse särki). Tänasel päeval on vasakliberaalid niigi avaliku ruumi ülearu üle võtnud ja deklareerivad seal oma tahet.

Üks selline näide on vikerkaare kui loodusnähtuse okupeerimine LGBT poolt. Tegelikult pole vikerkaare värvigamma ja geide poolt kasutatav variant identsed, kuid kuna seda sümbolit kasutatakse homoseksualistide poolt, siis ei soovi keegi seda mujal kasutada.

Naastes ADL-i juurde on huvitav märkida, et vihamärkide andmebaas on seda tüüpi soengu (bowlcut), nagu meie president kannab, samuti valgete ülemvõimu märgiks pannud. See paneb juba irvhambad kommenteerima.

“Ootamatult tabasin ühe räige valgete ülemvõimu propageeriva asja meie kalli presidendi juures. Nimelt on potisoeng (bowlcut) täpselt sama hirmus märk, kui ükskõik milline muu natsisümbol,” kirjutab üks kommentaator.