Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas Euroopa Liit kavatseb massimigratsiooni koroonaviiruse leviku vastastest meetmetest välja jätta?

-
09.03.2020
Migrantidele tuleb tagasitee kätte näidata.
© AP/Scanpix

Kui Euroopa on uuest haigusest haaratud, siis peaks kõigi huvides piirama viiruse levikut soodustavat sisserännet, mitte seda mingite “inimõiguste” (mida migratsioon ei ole) sildi all hoogustama.

Põhja-Itaalias pandi pühapäeva varahommikul miljonid inimesed karantiini eesmärgiga pidurdada uue koroonaviiruse puhangut. Itaalia peaminister Giuseppe Conte allkirjastas pühapäeval määruse, millega pannakse 15 miljonit inimest 3. aprillini karantiini, et piirata liikumist suurtel aladel Põhja-Itaalias, sealjuures Milanos ja Veneetsias. COVID-19 on nõudnud Itaalias 233 inimelu.

Samas teatab Saksamaa, et Euroopa Liit kaalub kuni 1500 Kreeka laagrites viibiva lapspõgeniku vastuvõtmist, lisades, et Berliin on valmis neist võõrustama “kohast” osa. Türgi osmanidiktaator Erdogan nõuab Kreeka ja kogu Euroopa piiride avamist migrantidele, vahendab BNS. Itaalia vasakvalitsus ise aga on endise Lega siseministri Matteo Salvini suletud migratsiooniuksed taas valla päästnud.

Saksamaal kasvas uude koroonaviirusse nakatunute arv üle tuhande, teatas Robert Kochi instituut esmaspäeval. Saksamaal on koroonaviirusse nakatunuid esmaspäevase seisuga 1112, neist suurim arv Nordrhein-Westfaleni liidumaal, kus on kinnitust leidnud 484 nakatumist. Nagu näha, pole migrante ootaval Saksamaalgi olukord kiita.

Poola lõunaosas jääb sel aastal koroonaviiruseohu tõttu ära iga-aastane holokausti mälestusmarss, Saudi Araabia katkestas viirusehirmu tõttu ühenduse 9 riigiga, Soome presidendi kantselei kehtestas seoses koroonaviiruse levikuga ranged reeglid kogu personalile ning keelas muuhulgas töökohtumistel kätlemise ja nii edasi, – igal pool kaotatakse haiguse tõttu “avatust”, aga Euroopa Liit soovib migrante jätkuvalt sisse vedada, nagu oleks need haigustele immuunsed.

Lapspõgenikud on niigi kahtlane staatus, sest EL-is on nende sekka arvatud isegi habemekandjaid, Kreeka saartele aga on ka viimasel ajal lisandunud paadipõgenikke, kelle tervislikku seisukorda eriti ei kontrollita ja kes hajuvad üldisesse migrandimassi.

Koroonaviirus levib ka selleks ettevalmistunud ühiskondades kiiresti, Türgi põgenikelaagrid ja Süüria põgenikemass aga kuuluvad vähimagi kahtluseta riskigruppi. Seda enam on põhjust hetkel kõik migratsiooniprotsessid jõuliselt seisma panna. Rääkimata sellest, et massimigratsioon on muutunud Euroopa kultuuriruumi ohustavaks.