Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Austria: me ei võta mingeid naisi ja lapsi, sest nendega tulevad ka mehed ja isad!

-
09.03.2020
Türgi-Kreeka piirist üritavad üle saada migrandid kogu maailmast.
© EPA/Scanpix

Pärast Saksamaa teadet, et ta võtab vastu Kreekast pärit lapsmigrante, on Austria valitsus sellised nõudmised jälle tagasi lükanud. “Oleme pühendunud kohapealsete tingimuste parandamisele,” ütles siseminister Karl Nehammer esmaspäeval Viini ajakirjanikele.

Austrias on nn baashoolduses varjupaigataotlejatena juba 7000 last ja 4000 naist ning riigi väljakutseks on integreerida viimastel aastatel immigreerunud inimesi. “Oleme pühendunud tugevale ja kindlale piiride kaitsmise operatsioonile,” ütles Nehammer Kronen-Zeitungi teatel.

“Olukord Türgi-Kreeka piiril pole “juhuslik humanitaarkriis”, vaid Türgi presidendi Recep Tayyip Erdogani katse avaldada Kreekale ja ELile survet,” lisas ta.

Kaitseminister Klaudia Tanner (ÖVP) teatas, et piirivalvurite tugimissiooni pikendatakse. Praegu asub Ungari ja Sloveenia piiril 850 sõdurit. Arvu võidakse suurendada kuni 2200 sõdurini. “Me ei lase pagulastel enam tulla. Õppisime 2015. aasta vigadest,” ütles Tanner. Ta kirjeldas Erdogani ühepoolset piiri avamist katsena kasutada migrante väljapressimiseks, neid seejuures väärkoheldes.

Nädalavahetusel sai teatavaks, et lisaks rahalisele toetusele saatis Austria Kreekasse ka Cobra politsei eriüksuse 13 politseinikku, soomukid ja drooni, teatas Kleine Zeitung. Austria oli juba lubanud oma toetust teistele rändest mõjutatud Balkani riikidele.

“Need, kes lapsi võtavad, võtavad ka nende isad”

Kantsler Sebastian Kurz hoiatas laste ja naiste vastuvõtmise eest, sest see annakse võimaluse meestele Austriasse tulla. “Kes võtab vastu naisi ja lapsi, võtab nende isad ja mehed,” täpsustas Kurz. Austria rohelised, kellega Kurzi erakond Austria Rahvapartei (ÖVP) koos valitseb, on seda korduvalt taotlenud.

Lisaks rõhutas ÖVP juht Kreeka piirikaitse tähtsust, sest Türgi-Kreeka piiri langedes algaks uus põgenikelaine. “Seal on miljoneid inimesi, kes soovivad liikuma hakata, kui neile tekitada mulje, et nad saavad tulla. See pole liialdus, vaid reaalsus.”

Allikas: Junge Freiheit