Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Karmid teated Itaaliast ei kinnita kuidagi reformierakondlikku minnalaskmissoovi

-
21.03.2020
Itaalias kontrollitakse ka kodutuid.
© Scanpix

Ajal, mil Eestis karjuvad reinlangid, andrusansipid, jürgenligid ja kivirähud suletud piiridest kui “paremäärmuslaste ilusast unenäost”, on tegelikkus märksa karmim ja nõuabki erimeetmeid.

Itaalia teatas reedel rekordilisest 627 koroonaviirusest põhjustatud surmajuhtumist, ohvrite koguarv tõusis üle 4000.

Surnud on kokku 4032 inimest ja nakkus on tuvastatud 47 021 inimesel. Itaalia eelmine koroonasurmade rekord oli kolmapäeval, siis suri 475 inimest, vahendab BNS.

60 miljoni elanikuga Itaalia surmajuhtumite arv moodustab 36,6 protsenti kogu maailma koroonasurmadest. Viimase kolme päeva jooksul on surnud üle 1500 inimese.

Itaalia päevane suremus on kõrgem kui Hiinas koroonaepideemia kõrghetkel Hubei provintsis Wuhanis ja selle ümbruses.

San Martino haigla arsti Matteo Bassetti sõnul pole valitsusel aga tõenäoliselt aimugi, kui paljud inimesed on viiruse saanud.

“Nii palju inimesi käib ringi, kellel on viirus ja kes võivad nakatada teisi. See 40 000 võib tegelikkuses olla sada korda suurem,” lisas Bassetti kohalikule uudisteagentuurile AGI.

Leedu tervishoiuministeerium teatas laupäeva hommikul esimesest uue koroonaviirusega seotud surmast.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) hoiatas reedel noori mitte võtma COVID-19 pandeemiat kergelt.

“Täna mul on sõnum noortele inimestele: te ei ole võitmatud. See viirus võib viia teid nädalateks haiglasse või isegi tappa. Juhul, kui te haigeks ei jää, siis valikud, mida te langetate selle kohta, kuhu minna, võib tähendada kellegi teise jaoks elu ja surma küsimust,” ütles WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus videosilla vahendusel peetud pressikonverentsil Genfis.

Samas on ka häid uudiseid: Hiinas ei avastatud kolmandat päeva järjest ühtegi kohalikku nakatumist uude koroonaviirusesse, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Eestis on opositsioon, eriti Reformierakond, võtnud suuna kõigi kriisimeetmete naeruvääristamisele ning levitab seisukohta, nagu tahaks keegi eriolukorda ära kasutades demokraatia lämmatada. (AFP-STT-BNS-UU)