Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa keelas üle kahe inimese kogunemised – mida Paet nüüd Eestile soovitab?

-
23.03.2020
Angela Merkel on ka ise karantiinis.
© Scanpix.

Ehe näide käesoleva pandeemia teemal targutajatest ja antispetsialistidest on reformierakondlasest Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet, kes alles nädala eest avaldas arvamust, et Eesti võiks Soome ja Saksamaa eeskujul lauspiiranguid vältida.

Täna teame, et Soome on piirid kinni pannud isegi meie pendelrändajatele ning Saksamaa ei luba koguneda rohkem kui kahel inimesel.

Mida ütleb euroarvaja nüüd? Või teised tema aatekaaslased Jürgen Ligi, Aivar Sõerd, Valdo Randpere, Kaja Kallas, Rein Lang…

Uudisteagentuur BNS vahendas nädal tagasi Urmas Paeda seisukohta, et sarnaselt Soomele ja Saksamaale peaks ka Eesti koroonapiirangute rakendamisel mõõdukas olema.

“Saksamaa ei kehtesta suuri piiranguid avalikus elus. Ka Soomes toimib ka homme näiteks enamik koole, riigisiseseid liikumispiiranguid pole tehtud, lennuühendused toimivad ja nii edasi,” märkis Paet. “Saksamaad ja Soomet võiks ka Eesti võtta autoriteedina teaduse ja meditsiiniga seotud küsimustes.”

Saksamaal on koroonaviirusesse nakatunud umbes 24 000 inimest, haigus on nõudnud ligi 90 inimese elu.

Eile tuli teade, et Saksamaa keelab kõik rohkem kui kahe inimesega avalikud kogunemised.

Kantsler Angela Merkel ütles, et inimeste käitumine on kõige tõhusam viis viiruse leviku aeglustamiseks. Merkeli sõnul jääb uus meede esialgu jõusse kaheks nädalaks.

Uudisteagentuur dpa ütles varem keelust teada andes, et see ei puuduta peresid ega samas majapidamises elavaid inimesi.

Kõik see eelnev näitab sisuliselt kas autoriteeti kaotava reformierakondlasest europoliitiku Urmas Paeda viletsat vaistu või lihtsalt püüdu iga hinna eest oma riigi valitsust maha teha. Seda isegi kriisiolukordades.