Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Põllumehed koguvad allkirju kodumaise toidutootmise kaitseks

-
07.04.2016
Traktor

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit käivitasid täna allkirjade kogumise kampaania, mille eesmärgiks on koputada valitsuse südametunnistusele Eesti piima- ja sealihatootmise allakäigu peatamiseks.

“Mitmete poliitiliste otsuste – Venemaa kaubandussanktsioonide, Eesti valitsuse kohalikke tootjaid diskrimineeriva põllumajanduspoliitika, EL piimakvootide kadumise ja sealihatootjatele kehtestatud kauplemispiirangute – mõjul on Eesti sealiha- ja piimatootmine sattunud sügavasse kriisi. Olukorra leevendamiseks on vajalik Eesti valitsuse kiire sekkumine, sest Euroopa Liidu abimeetmed on ammendunud,” teatab pöördumine

Valitsuselt nõutakse kodumaiste toidutootjate ignoreerimise lõpetamist ja vastutustundlikke siseriiklikke meetmeid, mis takistaksid Eesti piimalehmade ja sigade arvu edasist vähenemist. Samuti nõutakse üleminekutoetuste maksmist veel tänavu Euroopa Liidu poolt lubatud maksimaalses mahus ja nende kavandamist järgmise aasta riigieelarvesse ning tulevasse eelarvestrateegiasse. Piimatootjatele ja seakasvatajatele nõutakse erakorralist riigiabi vastavalt Euroopa Komisjoni märtsis tehtud ettepanekule ja piirmääradele, et tagada Eesti tootjatele võrdsed konkurentsitingimused ja võimaldada tootjatele kiire ligipääs tootmise jätkamiseks vajalikele käibevahenditele.

Allkirjakampaaniat saab toetada keskkonnas petitsioon.ee.