Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poliitkorrektsus tapab – turvamees kartis, et teda tembeldatakse rassistiks ja laskis terroristil seetõttu pommi lõhata

-
28.10.2020
Kolm aastat pärast rünnakut.
© Scanpix

22. mail 2017 kell 22.33 toimus Manchester Arenal Suurbritannias lauljanna Ariana Grande kontserdi järel võimas pommiplahvatus, mida võinuks ära hoida, selgub värskelt avaldatud infost – turvamehel oli enesetaputerrorist Salman Abedi suhtes “halb aimus”, kuid ta ei takistanud kahtlusalust, kartes end rassistiks tembeldatuks saada.

Kyle Lawler, kes oli Manchester Arena rünnaku ajal 18-aastane, seisis Abedist 10 või 15 jala kaugusel. Hiljem ütles ta politseile, et oli kõhklev, kuna ta arvas, et midagi on valesti, kuid ei julenud toimuvasse sekkuda. Umbes viis minutit hiljem lõhkas Abedi 3000 mutri ja poldiga täidetud pommi.

22-aastasest Abedist, üleni musta riietatud ja suure seljakotiga, oli teatatud kell 22.15 turvameestele.

Umbes kaheksa minutit enne pommi plahvatamist hoiatas Showseci korrapidaja Mohammed Ali Agha  turvamees Kyle Lawlerit selle raporti kohta ja mõlemad hakkasid Abedit jälgima.

Politseile tehtud avalduses ütles Lawler: “Mul oli teda vaadates halb aimus, kuid mul polnud midagi selle õigustamiseks.” Tunnistaja lisas, et Abedi oli “ärevil ja higistas”.

Lawleri sõnul üritas ta oma raadio abil turvakontrolli ruumi märku anda, kuid kehva raadiolevi tõttu  see ei õnnestunud. Seejärel lahkus ta areenilt ja asus linnahallist väljas kontrollima ning ei üritanud enam häiret anda.

Kyle Lawler nõustus, et ta lihtsalt loobus proovimast raadio teel ühendust saada ja tegi edasi oma tavatööd. Showseci turvamees ütles politseile: “Tundsin end ebakindlalt ega osanud midagi teha.”

“Terroristi on väga raske määratleda. Kartsin, et ta võib olla süütu Aasia mees.”
“Ma ei tahtnud, et inimesed arvaksid, et olen tema rassi tõttu stereotüüpne.”
“Mul oli hirm eksida, et siis mind rassistiks tembeldatakse, kui ma eksisin – oleksin siis tõsiselt hätta sattunud. See ajas mind kõhklema.”
“Tahtsin korralik olla ja mitte eksida, reageerides kellegi osas üle või hinnates kedagi tema rassi järgi.”

Kyle Lawler nõustus, et pärast pommiplahvatust valetas ta viiel erineval korral suuliselt või kirjalikult, lühendades teadlikult aega linnahallist lahkumise ja pommiplahvatuse vahel, nii et keegi ei ütleks, et ta seda ei teinud, mida pidanuks tegema. Ta lisas, et tal on süütunne – “mul on palju milles ennast süüdistada”.

Manchesteris juhtunu avalik uurimine jätkub.”

Allikas: BBC News