Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Malaisia ​​endine peaminister: moslemitel on õigus tappa miljoneid prantslasi

-
01.11.2020
Macron Nice’is
© Scanpix

Malaisia ​​endine peaminister ütles, et moslemitel on “õigus olla vihane ja tappa miljoneid prantslasi”, seda vaid mõni tund pärast seda, kui ründaja hüüdis “Allahu akbar!” ja lõikas Prantsusmaal ühes kirikus pea maha ühel naisel ja tappis veel kaks inimest.

Need kommentaarid olid osa doktor Mahathir Mohamadi säutsust, kes kirjutas seal lääne kultuuri ja Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni vastu. Macron on lubanud 16. oktoobril Pariisi eeslinnas kooliõpetaja Samuel Paty pea maha võtmise järel võidelda “islamistliku separatismi” vastu.
“Macron ei näita, et ta oleks tsiviliseeritud. Ta on väga primitiivne, süüdistades islamiusku ja moslemeid kooliõpetaja räiges tapmises. See ei ole kooskõlas islami õpetustega, ”säutsus Mohamad. “Prantslased on ajaloo jooksul tapnud miljoneid inimesi. Paljud olid moslemid. Moslemitel on õigus olla vihane ja tappa miljoneid prantslasi mineviku veresaunade tõttu.”

Mohamad ütles ka, et “lääs” ei tohiks oma vaateid ja väärtusi teistele peale suruda. “See tähendab nende inimeste vabaduse võtmist,” kirjutas ta.
Malaisias elab üle 32 miljoni inimese, kellest 61 protsenti on moslemid.
Mohamadi kommentaaridele eelnes kolm rünnakut Prantsusmaal, mille tagajärjel hukkus Nice’i Notre Dame’i basiilikas kolm inimest. Väidetav noaga vehkiv ründaja on politsei vahi all.
Linnapea Christian Estrosi nimetas ründajat “terroristiks”, kes karjus “Allahu akbar!” korduvalt ka siis, kui politsei ta arreteeris.

Allikas: The New York Post