Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Avatuse” viljad: Vahemere paadipõgenikust kirikuründaja on ka koroonahaige

-
03.11.2020
Sõdurid Nizza kiriku ees, kus toimus tuneeslase veretöö. Pilt on illustratiivne.

Tuneesiast pärit ründaja, kes tappis Nice’i kirikus kolm inimest, andis positiivse COVID-19 proovi. Selle tulemusel võib ta küsitlemine veelgi edasi lükkuda, teatas teisipäeval uurimisele lähedalseisev allikas.

21-aastane Brahim Issaoui viibib haiglaravil pärast seda, kui politsei teda neljapäeval Nice’i kirikus aset leidnud rünnaku käigus korduvalt tulistas.

“Teda pole veel küsitletud, aga ta prognoos on teadmata,” teatas esmaspäeva õhtul AFP-le teine uurimisele lähedalseisev allikas.

Issaoui, kes oli Tuneesia politseile vägivalla ja narkokuritegudega seoses teada, saabus Prantsusmaale oktoobris, liikudes esialgu üle Vahemere Itaaliasse Lampedusa saarele.

Itaalia ajakirjanduse andmetel pandi ta esialgu koos 400 teise migrandiga reisilaevale karantiini ning Baril maabuda lubati tal 9. oktoobril.

Uurijad on pärast seda kindlaks teinud, et ta saabus Nice’i 27. oktoobril, vaid kaks päeva enne kirikurünnakut.

Kirikus lõikas ta ühel naisel kõri läbi ning üks kirikutöötaja sai surmavaid noahaavu. Üks naisterahvas pääses põgenema, kuid suri hiljem vigastustesse.

Politsei teatel hüüdis Issaoui oma kinnipidamisel “Allahu Akbar” (Jumal on suur), mis pani ametnikke järeldama, et tegu oli ühega viimastest džihadistlikest rünnakutest Prantsuse pinnal mitme viimase aasta jooksul.

“Kuus inimest peeti kinni kahtlustatuna sidemetes Issaouiga, kuid teisipäevaks oli vahi alla jäänud vaid üks, 29-aastane tuneeslane, kes viibis sama paadi pardal, millega Issaoui Lampedusale saabus,” teatasid allikad. (AFP-BNS)