Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peeter Ernits: Kaja Kallasel on närvid täitsa läbi läinud

-
05.11.2020
Peeter Ernits Riigikogus
© Uued Uudised

Reformierakonna esimees Kaja Kallas hädaldas, et mingil juhul ei tohiks EKRE panna keskkonnaministriks Peeter Ernitsat. “Ma väga loodan, et kui nüüd uus keskkonnaministri kandidaat välja käiakse, siis pole see Peeter Ernits. Kui vaadata tema väljaütlemisi ja näiteks seda, mida ta küsis minult suures saalis, et kas mul on enesetapu mõtteid, siis see jutt on väga õudne. Kui tema läheb ministrikohale, siis saame Mart Helme 2,” vahendas ERR Kallase valu.

Peeter Ernits kommenteeris, et opositsioonis tiksumine on vaese Kallase närvid täitsa ära söönud ja tuletab meele, kuidas asjad tegelikult olid.

Kaja Kallas üritas mullu 22. oktoobril näidata, kuidas valitsus pole koroonakriisi ajal midagi mõistlikku teinud, üksnes räusanud: “Esimene asi, mis kannatab, on inimeste vaimne tervis. Suurbritannias läbiviidud uuringu kohaselt suurenes depressiooni põdevate inimeste hulk ühiskonna sulgemisel tervelt kaks korda. Enesetappe on kaks korda rohkem kui koroonasurmasid. Koroona on surunud inimesed isolatsiooni, andnud hoogu perede probleemidele.”

Selle peale kostis Peeter Ernits: „Hea ettekandja! Aitäh huvitava ettekande eest! Loomulikult on igal kriisil oma tagajärjed, depressioon ja enesetapumõtted ja muud asjad. Muuseas, koroonaaega langeb ka see, et koduvägivalla ohvriks langesid eelkõige mehed. Üheksast kuus kaotas oma elu sellel esimesel poolaastal, see on väga järsk tõus. Aga sa rääkisid sellest, kuidas need depressioonid mõjutavad, ja viitasid raamatule “Võimu lõpp”. Minu küsimus sulle, hea Kaja, on: kas opositsioonis olemine põhjustab ka suurt depressiooni ja enesetapumõtteid, erakonnast ja Riigikogust lahkumise plaanide realiseerumist? Milline see pilt opositsiooni poolt on. Aitäh!“