Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Unustage “Võimalik vaid Venemaal”, naljasari “Võimalik vaid Rootsis” on absurdsem

-
06.11.2020
Absurdi IKEA moodi edasi arendades – pildil on politseiauto IKEA maja ees, järsku on firma kriminaalne.

Kui Eesti inimestel meeldib vaadata saadet “Võimalik vaid Venemaal” sealsete absurdsete stseenide pärast, mille taga on selge inimlik lollus, siis sama absurd Rootsis on vähem naljakas, sest selle taga on ajupesust tingitud mõistusepuudus.

Delfi vahendab, et Rootsi mööblipoekett IKEA lasi kogu oma 2021. aasta tootekataloogi uuesti trükkida ja selle väljaandmist edasi lükata ühe rassistlikuna tundunud foto pärast.

Nimelt oli fotol tõenäoliselt rulasõidul vigastada saanud mustanahaline mees, kuid temal riietel avastati järsku numbrikombinatsioon 45678, mille peale arvas IKEA, et see seostub vanglaga, ja nii läks kõik ümbertegemisele.

Absurdi on loos tohutult. Ettevõte raiskab tohutu raha uue tootekataloogi peale, mis on igati vastuolus turumajanduslike ettevõtluspõhimõtetega.

Loo järgi võib aru saada, et keegi ei avaldanud protesti, vaid kellelegi tuli mõte, et järsku saab seda ka nii tõlgendada. Ehk saabki, aga nii võib katalooge lõputult ümber teha. Neegri peale fotol on kahtlaselt lähedal valge pilv – võtame maha, järsku seostub valgete ülemvõimuga! Teise inimese nägu on liiga naerul – järsku arvatakse, et naerab neegri üle? Nii võib absurdi suurel hulgal edasi arendada, kataloogid uuesti teha ja oma lollused kinni maksta.

Rootsi lauslollus seisnebki selles, et vastuolusid nähakse seal, kus neid pole, või eeldatakse, et “järsku keegi mõtleb nii”. Laias laastus pannakse inimesed, kes tegelikult sugugi halvasti ei mõtle, otsima varjatud mõtet seal, kus seda pole.

IKEA arvas, et pilti annab negatiivselt tõlgendada ja seega negatiivse stereotüübi luua. Miks ei arvata, et inimesed võivad ka vastupidiselt mõelda – noor neeger ei käi tööl ja elatub abirahadest, sest kuidas muidu on tal aega päise päeva ajal rulaga sõitmas käia?

“Võimalik vaid Rootsis” absurd on tohutu ja ületab “Võimalik vaid Venemaal” juba kordades, seda alates lasteraamatute ümberkirjutamisest kuni soopõhise lumekoristuseni Stockholmis.

Tegelikult on kõige selle taga vasakliberaalse maailma soov tekitada võimalikult palju rindejooni, et inimesed oleks kogu aeg barrikaadidel.