Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Minister Raul Siem: IT vajaks tulevikus omaette ministeeriumi

-
11.11.2020
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem.
© Uued Uudised

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem ütles kolmapäeval digitaliseerimise konverentsi Digital Hub avades, et tulevikus võiks Eestis luua ka IT-ministeeriumi.

“IT ei ole enam ammu kõigest tugiteenus, ta on põimunud meie igapäevaellu ja on osa pea igast riigi pakutavast teenusest. Miks mitte ei võiks me tulevikus luua IT-ministeeriumit, et meie põhiteenuse arendamisse senisest veelgi enam panustada,” sõnas Siem pressiteates.

Konverentsil toimuvad ettekanded ja arutelud niinimetatud asjade interneti (IoT), 5G, küberturvalisuse, pilvetehnoloogiate ja IT-terviklahenduste teemadel. “Tänased aruteluteemad on Eesti digiühiskonna ja digiriigi arengu vaatest väga ajakohased ja suisa strateegilised,” kommenteeris minister.

Siem lisas, et kuigi 5G sageduste jagamine on riigi poolt võtnud kauem, kui plaanitud, on ta lootusrikas, et riik saab peagi esimesed sageduskonkursid käima.

Samuti on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium IT-vallas korrastamas küberturvalisuse valdkonna juhtimist ning laual on ka e-valimiste küberturvalisus ja vastava korralduse tugevdamine.

Palju tööd tehakse ministeeriumi teatel ka tehisintellekti vallas. Tänaseks on tehtud või töös ligi 80 kratiprojekti, riigi koodivaramus on kõigile huvilistele taaskasutamiseks avaldatud mitmeid kratijuppe ja töö käib Bürokrati visiooni elluviimisega. (BNS)