Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA valimiste häältelugejaid mõjutati kinnitama kahtlaseid valimistulemusi

-
20.11.2020
USA seekordsetel valimistel on häältelugemine eriti pikk ja vastuoluline protsess.

USA Michigani osariigi Wayne’i maakonnas toimus häälte korduslugemise käigus kahe vabariiklasest häältelugeja tõsine ähvardamine ja neid meelitati sertifitseerima valimistulemusi. Neljaliikmelise häältelugemiskomisjoni kaks vabariiklasest liiget, Monica Palmer ja William Hartman, ei olnud esialgu nõus tulemusi sertifitseerima. Kaks tundi hiljem muutsid nad oma otsust ja andsid oma jah-hääle.

Esialgsele hääletusele tulemuste sertifitseerimise üle järgnes arutelu ja Palmeri sõnul süüdistasid ja ähvardasid kümned inimesed teda ning Hartmani väga isiklikul tasandil. „Meid süüdistati rassismis ja ähvardati nii mind kui ka minu pereliikmeid,“ seisis Palmeri kirjalikus tunnistuses.

„Sama päeva õhtul peteti mult välja nõusolek sertifitseerida valimistulemused lubadusega, et sellele järgneb täielik ning sõltumatu audit. Ilma auditi lubaduseta ei oleks ma tulemuste sertifitseerimisega nõustunud,“ seisis tunnistuses. „Komisjoni aseesimees Jonathan Kinloch kinnitas meile, et kui me hääletame sertifitseerimise poolt järgneb Detroiti valimiste täielik, sõltumatu ja lõplik audit. Ma jäin seda kinnitust uskuma ja nõustusin.“

Hartmannil oli enne sertifitseerimisega nõustumist hulgaliselt küsimusi ja kahtlusi, näiteks, miks oli tervelt 71% Detroiti kaughääletuse tulemustes ebakõlasid, kas tulemuste sisestajate vahetuste üle peeti arvestust ja kas Detroitis ühel ja samal päeval registreerunud 18 000+ inimest võeti kõik arvele seaduslike valijatena.

Nii Palmeri kui ka Hartmanni arvates on audit Wayne’i maakonnas vajalik. „Wayne’i maakonnas esines valimiste käigus tõsiseid protseduurireeglite rikkumisi, mida tuleks uurida. Kavatsen jätkata küsimuste esitamist, sest Wayne’i maakonna valijatel peab olema kindlustunne, et need valimised viidi läbi ausalt ja täpselt,“ kirjutas Palmer on tunnistuses. „Hoolimata korduvatest küsimistest ei ole ma saanud vajalikku teavet ja usun, et kümme lisapäeva häälte korduslugemisekomisjonile võimaldab jõuda vajaliku infoni.“

Nii Palmer kui ka Hartmann leiavad endiselt, et Wayne’i maakonna valimistulemusi ei tohiks sertifitseerida.

Allikas: Townhall