Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hispaania ütles, et ei luba Kanaaridele Moriat, kuid läheb paguaslaagritega ikkagi sama rada

-
22.11.2020
Migrandid Kanaaridel.

Kuigi Hispaania valitsus teatas alles, et Kreeka Moria laagri olukord Kanaaridel ei kordu, on riigi sammud just sellised, mis lubavad kordumist – rännet takistada ei kavatseta, vaid keskendutakse vastuvõtule, kusjuures rändlejad pannakse ajutistesse laagritesse, mis peagi alalisteks muutuvad.

Hispaania rajab Kanaari saartele laagrid kuni 7000 migrandile osana plaanist tulla toime saabujate tohutu hulgaga, teatas valitsus.

Plaani osaks on ka rannikuvalve Salvamento Maritimo meeskondade tugevdamine piirkonnas ja diplomaatiline tegevus.

Aafrika lähistel asuvatele Hispaania puhkusesaartele on alates septembrist saabunud üle 12 000 migrandi.

Hispaania migratsiooniminister Jose Luis Escriva pidas reedel Gran Canarial kõnelusi regiooni ametnikega, kes soovivad valitsuselt kiireid samme saarte migratsiooniteenistuse tugevdamiseks.

Escriva ütles, et lähinädalatel rajatakse ajutise lahendusena telklaagrid, kuni võimud seavad valmis teised rajatised, peamiselt endised sõjaväe objektid, kuhu saabujaid majutada.

Plaan läheb maksma 84 miljonit eurot ja see raha saadakse Euroopa fondidest, ütles minister.

Sel aastal on Kanaaridele saabunud üle 18 000 migrandi ehk 10 korda rohkem kui kogu eelmise aasta jooksul.

Saabujate arv hakkas kiiresti kasvama pärast Euroopa Liidu kokkuleppeid Türgi, Liibüa ja Marokoga, mis vähendasid migrantide voolu varasematel populaarsetel marsruutidel Euroopasse.

Diplomaatilisel rindel kohtus Hispaania siseminister Fernando Grande-Marlaska reedel Rabatis oma Maroko kolleegi Abdelouafi Laftitiga, et arutada, kuidas peatada migrantide teeleasumist asukohariikidest ning leevendada erakorralist olukorda Kanaaridel.

Eelmisel nädalavahetusel külastas Hispaania välisminister Arancha Gonzalez Laya samal eesmärgil Senegali.

AFP – Baltic News Service