Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas Isamaa Parempoolsed sõid seeni: Perlingu saagas nähakse EKRE kätt

-
02.12.2020
Tõde või õigus?

Isamaa Parempoolsed on oma mõttemängudes nii rappa läinud, et tunnevad prokuratuuri hinnangu taga Lavly Perlingule poliitilist mekki ning jõuavad mõistagi EKREni, kes tegelikult pole asjaga kuidagi seotud, kuigi prokuratuuri eetikanõukogu hinnang rahvuskonservatiividele rõõmu valmistab.

Esmaspäeval teatas prokuratuuri eetikanõukogu, et endise peaprokuröri Lavly Perlingu asumine Isamaa ühenduse Parempoolsed toetajaliikmeks on ebaeetiline.

Paremapoolsete ühenduse esindaja haaras selle peale klaviatuuri ja kirjutas valmis pöördumise, milles seisab, et „püüded Lavly Perlingu Parempoolsete toetajaliikmeks astumises eetikakonflikti otsida ei ole kuidagi põhjendatud – jääb mulje, et riigiprokuratuuri seisukohavõtt on tehtud läbimõtlematult, kiirustades ning kogu poleemikal on juures poliitiline maik“.

Nad nõuavad riigi peaprokurörilt Andres Parmaselt selgitust „Perlingu ründamise tagamaade kohta“.

Kuid see pole veel kõik. Uljad Parepoolsed jõuavad sujuvalt Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna „karvase käeni“. „Ei ole saladus, et just Parmase ametisse nimetamine toimus EKRE heakskiidul, mille poliitikud on eelmisel nädalal eriti teravalt rünnanud Perlingu väljaütlemisi,“ leidis nende liikmeühenduse kirjatsura kiiresti peasüüdlase.