Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valimised USA-s Delawares olid täis kümneid reeglite ja nõuete rikkumisi

-
02.12.2020
“Ainult seaduslikud hääled!” nõuab protestija.

USA mereväe veteran ja IT-spetsialist Gregory Stenstrom ütles kolmapäeval Gettysburgis toimunud kohtuistungil, et Delaware’i maakonna valimiste protsess oli mitmeti vigane. „Järelevalveahelat rikuti igas etapis,“ ütles vabariiklasest valimisvaatleja. „Seda rikuti sedelite saatmise osas, sissetulnud sedelite osas, valimispäeva mälukaartide osas.“

Stenstromi tunnistuse kohaselt ei järgnenud mitte ühelegi Delaware’i maakonna valimiskomisjoni poolt nimetatud protseduurile kontrolli. Stenstrom nägi koos demokraatidest vaatlejatega, kuidas isik, keda ta nimetas valimisprotsessis mitte osalevaks, tõi kohale mitu kotti mälukaarte ja laadis siis nende sisu häältelugemismasinasse.

„Mina isiklikult nägin, kuidas üks järelevaataja laadis mälukaartide sisu mitmesse hääletusmasinasse. Nägin seda isiklikult. Juhtisin sellele ka kohalviibinud politseiniku tähelepanu, kelle näol oli tegemist kõrgema politseiohvitseriga, samuti mainisin seda valimisjaoskonna sekretärile,“ ütles ta. Stenstrom rääkis, et nägi kuidas see isik, kes ei olnud häältelugemise protsessiga seotud ja keda üldse keegi ei jälginud, laadis mälukaartide sisu masinatesse 24 korral. Tema sõnul on veel terve hulk inimesi, kes seda nägid.

„Tänase seisuga on kadunud 47 mälukaarti ja neid ei ole kusagilt leitud,“ lisas Stenstrom. „Eksperdina võin öelda, et on võimatu nõuetekohaselt kontrollida 100 000 kuni 120 000 hääle kehtivust. Delaware’i maakonnas oli 425 000 registreeritud valijat. Umbes 300 000 neist käis valimas… ma ei tea täpset arvu…, kuid kui see mis on üle 100 000, siis mul tekivad küsimused,“ ütles ta.

Koos teiste vaatlejatega nägid nad ka ühes lukustatud ruumis 60 000-70 000 avamata kirjateel saadetud sedelit. „Need oli 500 kaupa kastides, korralikult virnas. Meesterahvas, kes minuga sinna sisenes oli demokraadist vaatleja, kohtupatoloog, äärmiselt täpne ja pühendunud mees, ning ta tegi hoolikalt märkmeid,“ meenutas Stenstrom. Ta kinnitas, et nii vabariiklased kui ka demokraadid kinnitasid, et nad olid näinud 60 000 kuni 70 000 avamata sedelit.

„Probleem on selles, et hetkeks, mil me neid nägime, oli kirjateel saadetud sedelite lugemine juba lõpetatud. 120 000 sedelit oli loetud, kirja pandud ja tehtud. Minu küsimus, kuhu läksid siis need 70 000 sedelit? Ja keegi ei tea.“ Ta ütles, et kolm tundi hiljem olid need sedelid kadunud.

„Me saime just kaks päeva tagasi teada, et kõik logiandmed, protokollid, kõik on kadunud. Kõik kohtutõendid, kõik Delaware’i maakonna andmed on kadunud.“

Kodanikuna ja valimiste vaatlejana ei usu Stenstrom, et sellises olukorras võiks keegi olla valmis sertifitseerima valimistulemusi hea tundega.

Allikas: Townhall