Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Joe Bideni väidetav valimisvõit vaidlustatakse ka valijameeste kogus

-
06.12.2020
Kui Kongress kinnitab 6. jaanuaril ametlikult Joe Bideni presidendiks, siis see otsus vaidlustatakse. Pilt on illustratiivne.

Vabariiklasest esindajatekoja liige Mo Brooks rääkis reedel antud raadiointervjuus oma plaanist vaidlustada valijameeste kogu otsus, kui kongress kinnitab 6. jaanuaril ametlikult Joe Bideni presidendiks. Selleks on tal vaja leida toetaja ka senatist ning Brooksi sõnul süveneb esindajatekojas arusaam selle sammu vajalikkuses.

„Esindajatekojas süveneb arusaam selle vajalikkusest ning üha enam kaldutakse selle poole, et tuleb vaidlustada mitmetest osariikidest saadetavate valijameeste kogu liikmete hääled. Ma nimetan mõned – Nevada, Georgia, Pennsylvania. Ülekaalukatele tõenditele toetudes on üsna selge, et kui seadust oleks järgitud, kui loetud oleks ainult seaduslikke hääli, siis oleks Donald Trump neis kolmes osariigis kindlalt võitnud.

Ja kuna välja ilmub üha rohkem ja rohkem tõendusmaterjali, siis on avalikkus, loomulikult, hakanud reageerima. Inimesed hakkavad üha paremini mõistma toimunud valimispettust ja praegust valimiste varastamisega seotud kriisi. Ning nad nõuavad, et nende esindajad kongressis ja senatis aitaksid meie valimissüsteemi korda teha. Osaliselt tähendab see seda, et valimisi varastada püüdnud isikud ei saaks oma teost kasu. Seega, me liigume õiges suunas.“

Brooks ütles, et kui esindajatekoda hakkab 6. jaanuaril 2021 Joe Bideni võitu kinnitama, vaidlustab ta tulemused, seda siis, kui ta leiab senatist ühe vabariiklase, kes on valmis temaga liituma.

Brooksi strateegia toetub põhiseadusele: „Palju inimesed ei saa täpselt aru,“ selgitas Brooks. „Nad arvavad, et need vaidlused lahendatakse kohtus. See ei ole nii. Okei? Kohtud võivad tulemusi mõjutada, see on selge, nii nagu oli ka 2000. aastal. Kuid Ameerika Ühendriikide põhiseaduse Artikkel 1 lõige 4 ja 5, Artikkel 2 ja põhiseaduse 12. muudatus ütlevad, et valimisvõitluses on lõplik sõna Ameerika Ühendriikide kongressil, seda siis, kui valimised on seotud ükskõik millise föderaalselt valitud positsiooniga.

See tähendab esindajatekoda, see tähendab senatit ja see tähendab Valget Maja. Ma loodan, et me saame kasutada seda võimalust ning kaitsta oma valimissüsteemi, ning ühtlasi peatada valimiste varastamine, mis õõnestab meie riigi usaldusväärsust.“

Brooksi sõnul eksisteerivad hääletustulemuste üle otsustamise osas erinevad tõlgendused. Ta selgitas, et senatis tugineb see enamusele. Kuid esindajatekojas võib see vastavalt põhiseaduse 12. muudatusele tugineda ka kongressi delegatsiooni häältele. Brooksi sõnul juhivad 27 osariigi delegatsioone vabariiklased ja 20 osariigi delegatsioone demokraadid. Ülejäänud on võrdselt jagatud. Samas võib tulla kõne alla ka senati ja esindajatekoja enamusele tuginemine.

Allikas: Breitbart