Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond soovis kaugistungit, sest kartis jõuluvanalt vitsa saada

-
17.12.2020
Jõuluvana riigikogus

Riigikogu külastas selle sügisese istungijärgu viimasel istungil traditsiooniliselt jõuluvana, kes jagas fraktsioonidele kingitust. Näiteks Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmetele toodi soojad sokid. Selle lunastasid jõuluvanalt välja Mart ja Monika Helme, kes korraldasid kiirreferendumi selle üle, kas kirjutada jõuluvana põhiseadusesse. Kuna Mart ütles „ei“ ja Monika „jah“, siis langes otsus viimase kasuks, sest naiste sõna peab alati peale jääma.

Kui jõuluvana pühade-eelne külaskäik Toompea lossi oli tavapärane, siis ebatavaline oli istung ise, mis toimus osaliselt kaugtöö vormis.

Nimelt soovisid Reformierakond ja sotsid eilsel istungil, et istungid viiakse üle kaugtööle, sest parlamendi liikmete hulgas, kaasaarvatud Reformierakonnas on koroonapositiivsetega lähikontaktseid.

Nii esindaski täna koha peal oravaid ainult istungit juhtinud Siim Kallas ja luuletuse ette lugenud Madis Milling. Sotsidest olid aga peaaegu kõik kohal.

Arvatigi, et opositsioonipoliitikute tegelik põhjus jõuluvana tuleku ajaks koju jääda, oli hirm temalt halva käitumise pärast vitsa saada.

Jõuluvana nentis lahkudes siiski lõbustatult, et riigikogu on üks väheseid meelelahutusasutusi, mis koroonaajal veel avatud on.