Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kristlased kannatavad endiselt ka kaks tuhat kakskümmend aastat pärast Jeesuse sündi

-
27.12.2020
Süüria kristlased Aleppos.

Värske Open Doors’i raport toob välja, et kristlus on kõige tagakiusatuim religioon maailmas.

Umbes 50 riigis tapetakse kristlasi iga päev oma usu pärast. Kristuse usklike jaoks on kõige raskem olukord islamimaades. 2019. aasta Open Doors dokument näitab, et 50 esimeses riigis, mis piiravad enim kristlaste õigusi, on peaaegu 40 riiki, kus moslemid domineerivad ja valitsevad.

Esikümnesse kuulub 7 režiimi: Afganistan, Somaalia, Liibüa, Pakistan, Sudaan, Jeemen ja Iraan. Pealegi levib jõhker sõjakas islamism varasemate aastatega võrreldes ka Aafrikas ja Aasias.

Selle eest vastutavad islamirühmitused, mis destabiliseerivad süstemaatiliselt selliseid riike nagu Nigeeria, Mauritaania, Burkina Faso, Mali, Kamerun, Niger jt. Nad ründavad nii valitsusasutusi ja institutsioone kui ka halva valmisolekuga sõjaväelasi, kuid sihilikult ka peamiselt kristliku elanikkonnaga külasid. Nende arvel on mõrvatud vaimulikud, röövitud kirikud, hävitatud kristlaste kodud ja kauplused, samuti mõrvatud perekonnad.

Open Doors nimekiri, mis sisaldab 50 kristlaste suhtes kõige vaenulikumat riiki, hõlmab muu hulgas ka India, Myanmar, Laos, Nepal, Bhutan ja Sri Lanka – neid, kus domineerivad hindud ja budistid. Seda nähtust seostatakse nende riikide elanike usuteadlikkuse elavnemisega. Paljudes riikides, Hiina eesotsas, on võetud kasutusele muu hulgas kodanike täieliku digitaalse jälgimise süsteem.

Allikas: wpolityce.pl

Ja siin interaktiivne kaart, milles lood kristlaste tagakiusamisest riikide kaupa.