Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ameerika absurd: uued võimud tahavad peremõisted sootuteks muuta

-
02.01.2021
Demokraat Nancy Pelosi on alati president Trumpi ja tema poliitikat vihanud.

Ameerika Ühendriikide esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi ja esindajatekoja kodukorraga tegelev James McGovern avalikustasid reedel uue kongressi reglemendi, mis sisaldab ka n-ö tulevikule suunatud ettepanekuid. Üks sellistest ettepanekutest on lõpetada inimese soole viitavate sõnade nagu isa, ema, poeg ja tütar kasutamine.

„Pakett, mille me esitame ja paneme hääletusele uue kongressi kogunemise järgselt, sisaldab ulatuslikke eetilisi reforme, muudab esindajatekoja Ameerika inimestele usaldusväärsemaks ja teeb uue esindajatekoja ajaloo kõige kaasavamaks,“ seisab esindajatekoja kodukorra avalduses.

Nancy Pelosi omakorda lisas, et liitub väga hea meelega Jon McGoverni tulevikku vaatava reglemendiga, mis kajastab tema sõnul ajalooliselt mitmekesise esindajatekoja demokraatide enamuse vaateid ning väärtusi. „Tänu McGovernile ja meie liikmetele on demokraadid pannud kokku ennenägematult julgete reformide paketi, mis muudab esindajatekoja töö ameeriklaste vajaduste täitmisel usaldusväärsemaks, läbipaistvamaks ning efektiivsemaks,“ ütles Pelosi.

Ettepanekute hulgas on idee luua majandusliku ebavõrdsuse ja majanduskasvu õigluse komitee, mis ühtlasi nõuab, et kongress „austaks kõiki erinevaid sooidentiteete ning muudaks kõigi asesõnade ja perekondlikele suhetele viitavate sõnade kasutamise esindajatekoja kodukorras sooneutraalseks“.

Kodukorra eelnõu reegli XXVIII punkt 8(c)(3) ütleb, et soole viitavad sõnad nagu isa, ema, poeg, tütar, vend, õde, onu, tädi jne eemaldatakse. Selle asemel hakatakse kasutama sõnu nagu vanem, laps, abikaasa, kasuvanem, lapselaps jne.

Allikas: Breitbart