Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

VIDEO Kalle Grünthal: parlament pole naljategemise koht

-
14.01.2021
Laadime sisu...

Riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Kalle Grünthal (EKRE) rääkis eile parlamendis, et põhiseaduskomisjonis menetletud eelnõu, mida esitasid siis Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid ja mida üks sotsiaaldemokraatide esindaja oma kõnes revolutsioonilise madrusena eelnevalt välja tõi, et see on demokraatia lõpp, hüüdlausetega – see on suurema tagamaaga.

„Asi on selles, et neis muudatusettepanekutes on toodud välja see asjaolu, et Eesti riigi suveräänsust soovitakse kaotada ja minna tagasi Venemaa rüppe. Võtame kasvõi kolmiku Ants Laaneotsa, Jüri Jaansoni ja Urmas Kruuse ettepaneku, kes tahtsid esitada rahvale küsimuse, kas Venemaa koosseisus oleks Eesti inimeste elu parem? Siia juurde saame lisada veel ka seisukohad, et äkki peaks Eestis olema rubla, äkki me peaksime kuuluma Venemaa mõjutsooni? Kas me peame loobuma NATO liidust ja nii edasi ja nii edasi? Ja ma tegin ühese järelduse siis ja teen ka praegu, et tegelikult on see liikumine reaalselt Venemaa koosseisu poole,“ rääkis Grünthal.

Ta lisas, et tegelikult see protsess on käinud juba pikemat aega: „Sotsiaaldemokraatide välisminister Marina Kaljurand koos Venemaa välisminister Sergei Lavroviga ja reformierakonna toonane välisminister Urmas Paet, sõlmisid Venemaaga kokkulepe selles osas, et me loovutame osa oma riigist, mis on määratletud Tartu rahulepinguga, Venemaale. See on põhiseaduse jäme rikkumine, sest Eesti Vabariigi territoorium on määratletud Tartu rahuga. Ja Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütleb, et see oli nalja pärast ja me võtsime selle tagasi. Parlamendis ei tehta nalja, parlamendis tehakse poliitikat, viiakse ellu rahva tahet“.

Grünthal järeldab, et Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide tahe on seega ellu viia venestamispoliitikat ja suunduda Putini alluvusse.