Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Siret Kotka lobises välja, et Jüri Ratas valetas: valitsus lammutati abielureferendumi nurjamiseks

-
14.01.2021
Siret Kotka
© UU

Kuigi reeturiks osutunud Keskerakonna esimees, peaministri kohalt tagasi astuv Jüri Ratas raiub, et valitsus oleks ilma korruptsioonikahtlusteta püsima jäänud, lobises Keskerakonna juhatuse liige Siret Kotka Virumaa Teatajale välja, et tegelikult see nii ei olnud.

Virumaa Teataja võttis 13. jaanuaril ühendust Lääne-Virumaalt parlamenti valitud Siret Kotkaga, et küsida kommentaari Jüri Ratase tagasiastumise kohta. Muu hulgas ütles Kotka, et kriis kutsuti esile ajastatult, et ajada nurja abielureferendumi arutelu parlamendis.

Kui Ratas teatas oma tagasiastumisest ööl vastu 13. jaanuari, sest kapo ja prokuratuur tulid partei vastu suunatud korruptsioonikahtlusega avalikkuse ette eelmisel päeval kell 16, siis abielureferendumi hääletus leidis riigikogu saalis aset 13. jaanuari õhtul. Selle hääletamisest Keskerakonna saadikud osa ei võtnud.

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul oleks võimuliit ilma korruptsoonikahtluseta püsima jäänud, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Martin Helme hinnangul lagunes võimuliit aga seetõttu, et Keskerakond ei soovinud toetada abielureferendumi korraldamist, kirjutab BNS.

EKRE esimees, rahandusminister Martin Helme nimetas korruptsiooniteemat pelgalt ajendiks. Tema sõnul oli koalitsiooni lagunemise põhjuseks see, et “Keskerakond ei tahtnud  referendumi hääletust riigikogus”. Helme lisas, et vaidlus referendumi korraldamise üle kestis koalitsioonis “alates suve lõpust”.