Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Donald Trump, kes ei alustanud ühtegi sõda, tegi oma lahkumispöördumise

-
20.01.2021
Donald Trump

Lahkuv USA president Donald Trump, kes vastupidiselt oma eelkäijatele, ei alustanud oma ametis oldud aja jooksul maailmas ühtegi sõda, pidas oma lahkumiskõne, kus tänas oma kaasteelisi ja soovis õnne uuele administratsioonile.

„Sel nädalal inaugureerime me uue administratsiooni ja palvetame selle edu eest Ameerika väljaspool ohtu ja jõukana hoidmisel,” ütles Trump oma hüvastijätupöördumises, mille Valge Maja avaldas vähem kui 24 tundi enne Joe Bideni ametisse vannutamist, vahendab Associated Press. „Me edastame oma parimad soovid. Ja me tahame ka, et neil oleks õnne, see on väga tähtis,” lisas Trump.

Trump näitas oma pöördumises oma ametiaega triumfina tavainimeste jaoks ning tõi esile oma suurimad saavutused, mille hulgas on suhete normaliseerimine Lähis-Idas, koroonaviiruse vaktsiinide väljaarendamine ja uute kosmosejõudude loomine.

„Presidendina on minu esimene prioriteet, minu pidev mure alati olnud Ameerika tööliste ja Ameerika perekondade huvid,” ütles Trump. „Ma ei otsinud lihtsaimat teed, kaugeltki mitte, see oli tegelikult kõige keerulisem. Ma ei otsinud teed, mis saaks kõige vähem kriitikat. Ma pidasin karme lahinguid, kõige raskemaid võitlusi, tegin kõige keerulisemaid valikuid, sest see on see, milleks te mind valisite.”

See liikumine, mille me alustasime, on alles algus, lisas ta.

Nii Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George Bush seenior kui ka Ronald Reagan on alustanud või osalenud sõdades mitmel pool maailmas. Donald Trump mitte. Seda kummalsiem oli lugfeda Delfi ajakirjaniku Krister Parise artiklit selle kohta, et Trump võib vajutada enne lahkumist tuumanuppu.