Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

PortoRollo valitsus ohverdab Eesti majanduse kliimahüsteeriale, samas kui Hiina jätkab saastamist

-
08.02.2021
Hiina elektrijaamad tossavad edasi, samas kui Euroopa tegeleb eneseahistamisega. (Foto: Scanpix)

Eesti uus korruptsioonikoalitsioon kavatseb Eesti põlevkivil põhinevale energeetikale kiiresti lõpu peale teha, arvestamata seejuures ei maailmas toimuvat, taastuvenergeetika esialgu nõrka tulemuslikkust ega Ida-Virumaa probleeme, kuhu pakutakse praeguse elektritootmise asemele häguseid tulevikunägemusi.

Koalitsioonileppes on kirjas: “Lõpetame täiendavate investeeringute tegemise fossiilsetesse kütustesse. /…/ Väljume põlevkivielektri tootmisest hiljemalt aastaks 2035 ning põlevkivi kasutamisest energeetikas tervikuna hiljemalt aastaks 2040. /…/ Töötame välja tegevuskava kliimaneutraalsuse saavutamiseks aastaks 2050 ja seame selle riiklikuks eesmärgiks.”

Nii läheb Eesti kaasa Euroopa ja läänemaailma kliimapaanikaga, mis sisuliselt viib EL-i võimalused ja tema konkurentsivõime maailmamajanduses langusesse – sest muu maailm ei pea Thunbergi-hüsteeriat millekski.

USAs asuva Global Energy Monitori (GEM) ja Helsingis asuva energeetika ja puhta õhu uurimiskeskuse (CREA) kolmapäeval avaldatud ühisaruandes leiti, et Hiina ehitas 2020. aastal üle kolme korra rohkem söeküttel töötavat elektrienergia võimsust kui ülejäänud kogu maailm kokku.

Hiina kiitis eelmisel aastal heaks veel 36,9 GW söeküttel töötava võimsuse ehitamise, mis on kolm korda rohkem kui aasta varem, viies ehitatava kogumahu 88,1 GW-ni. Nüüd on seal arendamisel 247 GW söeenergiajaamu, mis oleks piisav kogu Saksamaa varustamiseks, vahendab Breitbart.

Euroopa keerab sadomassohistlikult oma kraane kinni, samas kui teised majanduslikud jõud neid lahti krutivad. Nii läheb ka Eesti uue PortoRollo valitsuse juhtimisel majandusliku enesetapu teed.