Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA valimistel toimus varikampaania, mille põhieesmärgiks polnud mitte Bideni võit, vaid Trumpi kaotus

-
10.02.2021
Tegelikult toetati Trumpi massiliselt. Latiinod Trumpi eest! Jeesus, päästa! (Foto: Scanpix)

2020. aasta Ameerika Ühendriikide presidendivalimised on läbi, ent paraku ei ole paljud Donald Trumpi toetajad saanud lahti tundest, et valimistega seoses toimus hulgaliselt pettusi. Ajakiri Time kirjutab pikemalt Trumpi-vastaste jõudude nn varikampaaniast, mille eesmärk oli kindlustada Trumpi kaotus valimistel. Tegemist on üsna kirju seltskonnaga.

Vasakaktivistid ja suurkorporatsioonid, lisaks nn peavoolu vabariiklased. Sõda väga mitmel rindel – sotsiaalmeediaplatvormidest valimisseadusteni. Võib ka öelda, et valimised ei olnud mitte varastatud, vaid valimistulemused kindlustati.

„Juba paar päeva pärast valimisi võis täheldada koordineeritud katseid kuulutada välja ametlik võitja, ehkki mitmes võtmeosariigis häältelugemine veel kestis,“ ütles Trump detsembris. Tema sõnul oli toimumas midagi väga kummalist. Ja tal oli nii mitmeski mõttes õigus.

Ehkki vasakpoolsed aktiivselt tegutsesid, ei olnud see alati seotud Bideni kampaaniaga. Varikampaania tegijad püüdsid meeleheitlikult takistada Trumpi võitu. Nende tegevus jõudis valimiste igasse valdkonda. Neil õnnestus panna osariike muutma valimisseadusi, nad aitasid koguda sadu miljoneid kampaaniaraha. Nad hoidsid ära kohtuasju, palkasid terve armee küsitluste läbiviijaid ja saavutasid selle, et miljonid inimesed hääletasid esmakordselt kirjateel, lisaks survestasid nad edukalt sotsiaalmeediaettevõtteid kehtestama rangemaid reegleid n-ö valeinfo levitamise vastu.

[…]

Kõik see on selgunud avalikkuse ette jõudnud dokumentidest ja kümnetest intervjuudest seotud isikutega. Tegu on pretsedenditu, väga hästi läbimõeldud ja sihikindla kampaaniaga, mille edukus näitab ühtlasi, kui lähedal oli Ameerika katastroofile. „Summutati kõik katsed selgitada välja valimiste tõeline tulemus,“ ütles Ian Bassin, sõltumatu survegrupi Protect Democracy kaasasutaja. „Kuid on tohutult oluline, et inimesed siin riigis mõistaksid – see kõik ei toimunud juhuslikult. Süsteem ei töötanud võlujõul. Demokraatia ei ole isejõustuv.“

Seepärast tahavad paljud skeemis osalejad, et 2020. aasta presidendivalimiste salajane lugu jõuaks päevavalgele. Olgugi, et see kõlab nagu paranoiline palavikusonimine – hästi rahastatud salaliit, kuhu kuuluvad mõjuvõimsad inimesed, nii ärimaailma esindajad kui ka ideoloogid, kes töötavad ühiselt kulisside taga, et mõjutada valijate suhtumist, muuta reegleid ja seaduseid, suunata meediakajastusi ning kontrollida teabevoogude liikumist. Seega – valimisi tõepoolest mitte ei varastatud, vaid valimistulemused kindlustati.

Suurepärane manipulatsioon, ning sugugi mitte alati ei ole manipuleerimine ebaseaduslik. Ja see tõdemus on veel eriti häiriv. Ärimaailm ühes paadis vasakpoolsete ja riigiasutustega – tegemist on armeega, mis võib hävitada ükskõik millise nende agenda vastu töötava liikumise. Ja võib vist küll väita, et midagi sellist toimubki just praegu meie kõigi silme all.

Allikad: Time, Epoch Times