Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA senat mõistis Donald Trumpi õigeks

-
14.02.2021
USA senat

Ameerika Ühendriikide ekspresidendi Donald Trumpi tagandamine ei saanud eile ootuspäraselt USA senatis vajalikku toetust, edastas telekanal CNN. Trumpi õigeksmõistmiseks oli vaja 34 häält, mis ületati juba hääletamise algupoolel. Süüdimõistmise poolt hääletas 57 ja vastu oli 43 senaatorit.

Trumpi süüdimõistmise poolt hääletasid senati kõik demokraadid ja seitse vabariiklast, millest ei piisanud, sest vaja oleks olnud vähemalt 17 vabariiklase toetust.

Trump tervitas laupäeval enda õigeksmõistmist senatis ja kinnitas, et tema poliitiline liikumine on alles alanud. “Meie ajalooline, isamaaline ja ilus liikumine on alles alanud,” ütles Trump oma avalduses.

“Eelolevatel kuudel on mul palju teiega jagada ja ootan põnevusega meie uskumatu teekonna jätkumist, et taastada Ameerika ülevus kõigi meie inimeste jaoks,” sõnas ekspresident.

Demokraatide kontrolli all olev USA esindajatekoda esitas 13. jaanuaril Trumpile süüdistuse pärast seda, kui tema poolehoidjad ründasid 6. jaanuaril Kapitooliumi, et takistada kongressil kinnitamast demokraat Joe Bideni võitu 3. novembri presidendivalimistel.

Allikas: BNS