Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Telesarjad pistavad rinda poliitilise ja rassilise korrektsuse teemadega

-
06.03.2021
Netflix

Eesti Päevalehe tähelepanelik ajakirjanik püstitas küsimuse, miks must näitleja võib mängida valge rolli, samal ajal kui vastupidine on juba aastaid olnud taunitav, jõudes tõdemuseni, et Eesti jõuab kunagi ehk nii kaugele, et Vargamäe Andrest mängib mustanahaline või Liblet Korea päritolu näitleja.

„Kirglikele „Midsomeri mõrvade” vaatajatele, keda menukas Briti krimisari on läbi aastate teleekraani ette naelutanud, ei jäänud muutused märkamata. 1997. aastast eetris olnud seriaali, kus maalilises Inglise külakeses toimuvad järjepanu verd tarretama panevad mõrtsukatööd, hakkas tosinajagu aastaid hiljem ühtäkki ilmuma värvilisi külaelanikke. Kui esimese aastakümne tegutsesid sarja mõrvatandril üksnes valged britid, kes täitsid nii külaelanike, politseiuurijate kui ka kurikaelte rolle, siis tasapisi hakkasid – tõsi küll, väiksemaid osi – saama värvilised näitlejad,“ seisab artiklis.

Toodi näiteks, et 2006.–2009. aastal eetris olnud Briti sarjas „Robin Hood” mängis 13. sajandi frantsiskaani munka Friar Tucki David Harewood. Palju vaatajaid protestis seepeale häälekalt: kus oleks varem nähtud mustanahalist keskaegset munka. Hulk nördinud vaatajaid protestis seepeale häälekalt, et värvilised näitlejad ei peaks saama kandideerida päris igasse rolli – kus on nähtud, et keskaegne munk olnuks must?