Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Demokraatia häbihetk: Euroopa Parlament tühistas katalaanidest seadusandjate puutumatuse

-
09.03.2021
Carles Puigdemont ja Clara Ponsati Euroopa Parlamendis. (Foto: Scanpix)

Euroopa Parlament tühistas teisipäeval katalaanidest europarlamendi liikmete Carles Puigdemonti, Toni Comini ja Clara Ponsati puutumatuse.

Kolm seadusandjat on Hispaanias tagaotsitavad seoses Kataloonia iseseisvumiskatsega 2017. aastal.

Kataloonia endise presidendi Puigdemonti puutumatus võeti 400 häälega 248 vastu, Comini ja Ponsati oma 404 häälega 247 vastu, teatas parlament.

Samas aga toetab Euroopa Liit mitmeti Šotimaa lahkulöömiskatseid Brexiti-Suurbritanniast.

“Teadsime tol hetkel võimalikke tagajärgi meie eludele. Vastus repressioonidele ei ole vaikuses koju jääda. Vastuseks on mäss nende vastu. See on katalaanide suhtumine. Kataloonia ühiskond võiks otsustada valida mugavam tee, aga me valisime demokraatia ja otsuse lõpetada põhiõiguste rikkumine Hispaanias. Kui toimub rünnak sinu põhivabaduste vastu, siis sa pead reageerima. See ei loe, millised tagajärjed sellel on,” ütles Puigdemont intervjuus ERR-ile.

Täiendatud! Kolm Kataloonia iseseisvusmeelset Euroopa Parlamendi liiget nimetasid teisipäeval saadikupuutumatuse äravõtmist europarlamendis osaks nende üle kohut mõista sooviva Hispaania “poliitilisest tagakiusamisest”.

“See on vilets päev Euroopa Parlamendi jaoks… See on poliitilise tagakiusamise selge näide,” ütles üks saadikupuutumatusest ilma jäetu, endine Kataloonia president Carles Puigdemont hääletuse järel toimunud pressikonverentsil. (AFP-BNS)