Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA hakkab hüvitama rassismi – see võib viia veel suurema rassismini

-
24.03.2021
Mõistagi on Evanstoni otsuse taga BLM. (Foto: Scanpix)

Kui ühiskond hakkab hüvitama kellelegi tehtud ülekohut, tuleb alati jälgida, et see ei põhjustaks teistpidist ülekohut ega suurendaks veelgi ühiskonna-siseseid vastuolusid.

USA Illinoisi osariigi väikelinn Evanston hakkab mustanahalistele elanikele maksma hüvitist ja tunnistab varasemat rassistliku poliitikat. Evanstoni mustanahalised elanikud saavad kodu ostmiseks või renoveerimiseks hüvitisfondist umbes 25 000 dollarit toetust, vahendab ERR.

USA Aafrika-Ameerika reparatsioonide komisjoni president Ron Daniels arvab, et Evanstoni meetmeid tuleks rakendada samuti riiklikul tasandil.

Ja mõistagi on selle otsuse taga kurikuulus marksistlik rühmitus Black Lives Matter, kes teatas kohe pärast president Bideni võitu, et tahab nüüd saada tasu selle eest, et aitas demokraadid võimule.

Kui linn, osariik või riik tervikuna hakkab väidetavat ülekohut hüvitama, siis peab sellega olema nõus kogu ühiskond, muidu hakkab pealtnäha õilis algatus iseennast sööma – kui keegi leiab, et nüüd tehakse juba temale ülekohut, süvendab see hoopis vaenu hüvituse saajate vastu.

Selles samas Evanstonis on ilmselt arvukalt vaeseid ka teiste etniliste gruppide seas, kes tunnetavad, et neilt võetakse raha ära – ja vihkamine kandub nende vastu, kes seda raha saavad, seda enam, et  mustanahaliste seas võib olla neid, kes pole ise ühiskonnale midagi andnud (George Floyd pigem võttis ise). Ühiskonna arvelt reparatsioonide maksmine neile, kes on kannatunud mingi abstraktse rassismi all (see võib olla teda väga kaude puudutanud), võib tunduda ja tundubki raha jagamiseni eimillegi eest. See on väga marksistlik praktika.

Teiseks võivad sel juhul hüvitist nõuda veel paljud ühiskonnagrupid, eelkõige põliselanikud indiaanlased, kellele on tõesti ränka ülekohut tehtud; siis hiinlased, keda toodi 19. sajandi teisel poolel USA läänerannikule massiliselt ja keda ekspluateeriti; kümned miljonid latiinod ja nii edasi.

Selline hüvitamine Ameerikat ei päästa – mustanahalised saavad raha, mille nad lihtsalt ära kasutavad ja kindlasti ka juurde nõuavad, teised vaesuses rabelejad aga vaatavad vesise suuga pealt ja hakkavad neid veelgi rohkem vihkama. Floydist innustust saanud afroameeriklastest saab ilmselt USA kõige agressiivsem survegrupp.

“Tuleb tegeleda struktuursete probleemidega, kui neid ei lahendata, jätkuvad probleemid ka tulevikus, hoolimata sellest kui palju hüvitusfonde lõpuks on,” ütles USA mustanahaliste riikliku koalitsiooni kaasesimees Kamm Howard.