Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa hukk koidab: rohelised tahavad valimisõiguse anda kõigile, kes on riigi pinnale astunud

-
25.03.2021
Saksamaa mürkroheline äärmuslane Filiz Polat. (Foto: Scanpix)

Saksamaa roheliste (Bündnis 90/Die Grünen) poliitik Filiz Polat leiab, et edaspidi tuleks Saksamaal anda valimisõigus ka kodakondsuseta välismaalastele.

Bundestagi roheliste fraktsioon soovib sisserändajatele rohkem õigusi ja suuremat rahastust integratsiooniga tegelevatele organisatsioonidele, mis tähendaks põhimõtteliselt riigi demokraatlike protsesside täielikku ümberkujundamist.

Partei integratsioonipoliitikaga tegelev Filiz Polat tegi ettepaneku anda kohalikel valimistel hääletusõigus ka väljapoolt EL-i tulnud mittekodanikele ja võtta vastu diskrimineerimisvastane seadus. Kui selline seadus tõepoolest läbi läheks, tähendaks see seda, et kõik Saksamaal elavad sisserändajad saaksid minna valima, võimalik, et isegi illegaalid ja väljasaatmist ootavad migrandid. Niisugune samm tooks eeldatavalt kaasa vasakparteide ja migratsiooni toetavate parteide (nagu on ka Bündnis 90/Die Grünen) populaarsuse järsu kasvu.

Polati sõnul on samuti oluline, et föderaaltasemel võetaks vastu seadus, mis paneks paika siduvad kvoodid nn alaesindatud rühmade kaasamiseks föderaaladministratsiooni töösse. „Strukturaalsetele probleemidele tuleb vastata strukturaalsete lahendustega,“ ütles Polat. „See tähendab näiteks lühiajaliselt projektipõhiselt rahastuselt edasiliikumist organisatsioonide püsiva rahastuse juurde.“

Ka teised parteid Saksamaal on kutsunud üles kvootide kehtestamisele, et kaasata ametiasutuste töösse rohkem migrante. Selline seadus läheks aga vastuollu Saksamaa põhiseadusega, mis ütleb, et valitsus peab ametikohti täitma inimese võimete ja teenete järgi, mitte kõrvaliste tunnuste järgi nagu sugu ja rass.

Lisaks nõuab Polat topeltkodakondsuse kehtestamist. „Kõigil Saksamaa kodanikel peaks olema õigus topeltkodakondsusele ja ühe kodakondsuse valimise kohustus tuleks tühistada.“ Praegu nõuab Saksamaa seadus, et 21-aastaseks saades peab isik valima, millise riigi kodakondsuse säilitamist ta eelistab.

Virtuaalselt toimunud 13. integratsiooni edendamise kohtumisel kutsus ka roheliste juht Karin Göring-Eckhardt üles looma immigrantidele paremaid võimalusi. „Ikka veel jääb tumedanahalistele ja sisserändaja taustaga inimestele liiga palju uksi suletuks,“ ütles Göring-Eckhardt AFP uudisteagentuurile. „Me peame lõpuks muutma struktuure, et viia meie immigratsiooniühiskonnas läbi tõelisi muudatusi.“

Allikas: RemixNews