Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Myanmari sõjaväelased tulistavad, liberaalid mõistavad ainult hukka

-
29.03.2021
Protestide mahasurumine Mandalay linnas. (Foto: Scanpix)

Lääne liberaalse ühiskonna üks eemaletõukavamaid omadusi on pidevalt sõnu teha, samas kui diktaatorite käsilased vajutavad päästikutele.

Euroopa Liit (EL) mõistis pühapäeval hukka vastuvõetamatu vägivalla Myanmaris, kus viimaste meeleavalduste ajal sai surma vähemalt 107 inimest.

“Vägivalla eskaleerumine sõjaväe poolt relvajõudude päeval oma rahva vastu sooritatud enam kui 100 tsiviilmõrvaga on vastuvõetamatu,” ütles EL-i välispoliitika juht Josep Borrell avalduses.

“Myanmari sõjavägi tekitas tähtpäeva asemel õuduse ja häbi päeva,” lisas Borrell.

USA president Joe Biden nimetas pühapäeval veresauna Myanmaris täiesti ennekuulmatuks, kui kuulis, et viimaste meeleavalduste ajal tapeti enam kui 100 tsiviilisikut.

“See on kohutav,” ütles Biden ajakirjanikele. “See on täiesti ennekuulmatu ja mulle edastatud informatsiooni põhjal on suur hulk palju inimesi tapetud täiesti asjatult,” rääkis Biden.

Bideni puhul tekib küsimus – millal tapetakse inimesi asja eest? Sama on ka mõistega “ennekuulmatu” – Süürias, Kongo DV-s ja mujalgi on selline veresaun tavaline. Näiteks ütleb samaaegne uudis Aafrikast, et “Mosambiigi põhjaosas asuvas Palma linnas tapeti pühasõdalaste koordineeritud rünnakutes kümneid inimesi, teatas  pühapäeval kaitseministeerium.”

EL-i välispoliitika juht Josep Borrell nimetab rünnakut “vastuvõetamatuks” – ja mis edasi. Myanmari hunta vilistab Borreli peale, kes laskis Moskvas venelastel ennast ja Euroopa Liitu häbistada. Totalitaarsed režiimid ei haara kunagi võimu, et “häbi-häbi” peale taanduda.

Kolmandas maailmas toimub massitapmisi palju ka sellepärast, et Lääne liberaalid teevad ainult sõnu, millele reaalseid tegusid ei järgne – kui ollakse kuritegude takistamiseks võimetud, siis paljusõnalisus ainult rõhutab võimetust. Nii selgus hiljutisest uuringust, et Prantsusmaa ei teinud piisavalt, hoidmaks ära 1994. aasta genotsiidi Rwandas – mida muudab see miljoni tapetu jaoks?

Myanmari tapatalgud on “õuduse ja häbi päev” ennekõike Bidenile ja Borrellile – tegelikult on selles riigis verd valatud ja vähemusrahvaste vastu sõda peetud juba 1962. aastast saati, Lääs pole seda enne rohinjade tragöödiat lihtsalt märganud. (AFP-BNS-UU)