Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Seitsme Euroopa riigi erakonnad: Euroopa Liitu ei ole enam võimalik normaalseks muuta

-
31.03.2021
Üks rahvas juba sai nautida õnnetunnet impeeriumist pääsemisest. (Foto: Scanpix)

Seitsme Euroopa riigi parteid avaldasid eurexit.org veebilehel ühise manifesti, milles toetavad ühiselt oma riikide lahkumist Euroopa Liidust.

„Manifestile allakirjutanud parteid, kes esindavad Euroopa Liidu ja eurotsooni erinevaid riike, lepivad kokku järgnevates põhimõtetes

1. 29 aastat pärast Maastrichti lepingu allakirjutamist ja 63 aastat pärast Rooma lepingu allkirjastamist valitseb Euroopa Liidus tehnokraatlik türannia, mis rõhub suurt osa Euroopast ja trambib jalge alla riikide suveräänsuse, tulemuseks riikide tööstuse hävitamine ja majanduskasvu lämmatamine. Selle asemel, et liita Euroopa rahvaid, tegeleb EL vastastikuse vaenu külvamisega. On aeg hinnata kriitiliselt EL-i sotsiaalset, majanduslikku ja poliitilist läbikukkumist ning võtta vastutusele poliitilised liidrid, kes toetasid – ja toetavad jätkuvalt – rahvusülese integratsiooni protsessi.

2. Rahvusriike hukule suunavatele isikutele tahame öelda, et suveräänsus peab kuuluma ainult ja eranditult rahvale – ei ole riiki ilma rahvata. See arusaam on teravas vastuolus Euroopa Liidu ja selle ebademokraatlike institutsioonide riigiülese olemusega. Ilma rahvata pole demokraatiat ja Euroopa Liit, vaatamata eurofiilide soovile, ei ole rahvusriik.

3. Rahvusriigi rolli taastamine ei tähenda – nagu paljud väidavad – tagasipöördumist mineviku vaenutegevuse ja sõdade juurde. Seda põhjusel, et oleme patrioodid, mitte natsionalistid. Nagu ütles kunagi Charles de Gaulle: „Patriotism tähendab seda, et kõige enne tuleb armastus oma rahva vastu, natsionalism aga seda, et kõige enne tuleb viha teiste vastu”. Soovime Euroopat, kus toimib rahvusvaheline koostöö, kultuuri- ja üliõpilasvahetus ning riikidevaheline aus kaubandus. Kuid niisugune uus Euroopa peab olema ehitatud üles Euroopa Liidu väliselt. Me armastame Euroopat ja seetõttu vastustame Euroopa Liitu.

4. 20 aastat pärast euro loomist tuleb tunnistada, et tegemist on kohutava läbikukkumisega. Euro lämmatab paljude Euroopa riikide majandust, aitab kaasa nende tööstuse vähendamisele; eurost saavad kasu ainult vähesed valitud riigid, eelkõige Saksamaa. Oma raha kasutuselevõtt on iga demokraatliku rahvusriigi põhialus, nagu ka piirikontroll, oma armee ja oma diplomaatia. Igal riigil peab olema oma majandusele kohandatud valuuta. Seetõttu nõuame eurost loobumist (seda nõuet toetavad täielikult ka euroalavälised allakirjutanud parteid).

5. Globaliseerimine ehk projekt, mille peamine eesmärk on lahutada majanduslik ja poliitiline protsess demokraatlikust protsessist ja mille karmim näide on EL, ei ole sugugi paratamatu. Me väidame, et riikidel on võimalik ja vajalik taastada kontroll oma majanduse üle just sellisel määral, nagu iga riik seda demokraatlikult vajalikuks peab. Tegemist on poliitilise tahte küsimusega. Kuid see nõuab riigi juhtkonnalt tõelist patriotismi ja vabanemist EL-i reeglitest.

6. 17.–20. sajandil sündinud Euroopa rahvusriigid on aare, mida tuleb säilitada ja mis on osa kogu inimkonna ühisest pärandist. Sellepärast seisame vastu nende muutmisele ja mikroriikideks killustamisele, nagu euroregionaalsuse projekt seda salaja teha üritab. Mikroriikide loomise eesmärk on tagada, et miski ei takistaks globalismi teerulli Euroopa rahvaste allutamisel. Ainult rahvusriigid suudavad globalismi pealetungile vastu seista. Seetõttu väidame, et riikliku suveräänsuse küsimus on otseselt seotud rahvusliku ühtsuse küsimusega.

7. Euroopa Liitu ei ole võimalik reformida. Pärast Rooma lepingu allkirjastamist oleme pidevalt kuulnud lubadusi n-ö esimeselt Euroopalt, kuid mitte kunagi ei ole jõutud konkreetsete tegudeni. Suveräänsuse, ja seeläbi demokraatia, taastamine nõuab lahkumist Euroopa Liidust ja euroalast – mida varem, seda parem.

8. Just neil põhjustel oleme pühendunud eesmärgile viia oma riik välja EL-i vangikongist (kasutades vajadusel ka referendumit, nagu tegi Ühendkuningriik), mis kiirendab vältimatult ka EL-i lagunemist.

Allakirjutanud parteid:

Brexit Party

Italexit con Paragone

Génération Frexit

SOMOS España

Irish Freedom Party

Odchod.eu – For czexit

Bŭlgariya na Truda i Razuma