Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Olukorrast ajakirjanduses”: meedia üritas meeleavaldajaid ullikestena näidata

-
13.04.2021
Meeleavaldus
© UU

Rein Lang ja Väino Koorberg arutlesid Kuku raadio saates „Olukorrast ajakirjanduses“ seda, kuidas on ajakirjandus ligi kaks nädalat toimunud meeleavaldusi kajastanud ning leidsid hulganisti krõbedaid sõnu. Ajakirjandus üritas esialgu meeleavaldused maha vaikida ning seejärel osalejad naeruvääristada, kui asi läks tõsisemaks, siis hakati kõike rohkem vahendama, kuid esialgu oldi justkui äraootaval seisukohal.

Koorberg argumenteeris, et ajakirjandus tegi nähtust tõrjudes ja marginaliseerides valesti. Ta kutsus üles ajakirjanikke üle vaatama oma lugude pealkirju, epiteete, alguseid ja lõppe, sest ta oli näinud sõnakasutust, mida ta neutraalses ja tasakaalustatud ajakirjanduses ei tohi olla.

„Ajakirjandus kõigepealt üritas teha inimestest hullukesed ning siis sai aru, et äkki me peaks nende inimestega rääkima, äkki me peaks seletama seadusmuudatust sellel asjal,“ kirjeldas ta.

Ka Lang kritiseeris, et Riigikogu tööst jõuavad ajakirjandusse skandaalimaigulised lood, aga mitte sisulised diskussioonid, kuidas korrakaitseseadust rakendada ja kas seal on kohti kohandamiseks.

Langi sõnul on ajakirjanikul kõige lihtsam võtta kaasa piltnik, leida esimese puu alt väljakutsuva välimusega natukene imeliku silmavaatega tüübi, temaga juttu teha ja teha sellest suur lugu, mida laiendada kogu seltskonnale, kes Toompea juures on.

Koorberg täiendas, et teda häiris inimeste mõnitamine ning asja käsitlemine sisu asemel värvika detaili põhjal. Tema hinnangul kasutatakse ka liiga kergesti Kremli käsilase kaarti.