Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tuntud reformierakondlane leiab, et nii NETS-i eelnõu kui ka politsei musklinäitamine võinuks olemata jääda

-
15.04.2021
“Minu miilits kaitseb mind!”. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Peaminister Kaja Kallase ja tema valitsuse algatused saavad üha enam tagasilööke, sest ka tema enda erakonnas kritiseeritakse viimastel nädalatel lahvatanud NETS-kriisi tekitamist.

Mitmekordne minister ja riigiõiguse asjatundja Rein Lang ütleb ERR-is otse välja, et NETS-i eelnõu oleks võinud üldse olemata jääda. Ta kaitseb ka inimeste õigust meelt avaldada ja kritiseerib politsei ebaproportsionaalselt karmi tegutsemist.

“Nakkushaiguse vältimiseks /…/ ei pea tingimata kaasama koeri ja automaatureid. See sarnaneb olukorraga, kui taskuvarast aetakse mööda Viru tänavat taga tankiga,” kirjeldab Lang toimunut. “Mind ka ei veena eriti need selgitused, et tegemist oli taktikalise võttega. Kõike saab teha palju viisakamalt ja arukamalt ja mitte nii, et see solvab paljusid neid, kes seal meelt avaldasid. /…/ Minu hinnangul just see põhjustabki paljudes inimestes seda trotsi ja ka soovi tulla ise välja.”

Lang ütleb ka, et meeleavaldajad polnud ühtne seltskond ning kõigile ei saa maskivastaste või kloorijoojate silti otsaette kleepida, nagu on ajakirjandus teinud. Samuti leiab ta, et politsei ei peaks igat rühma, kus on rohkem kui kümme inimest, kohe laiali ajama ja kloorijoomise sildiga protestijat betooni peale viima, vaid sekkuma peaks juba ilmselgetesse rikkumistesse.

Lõpetuseks ütleb Reil Lang: “See on jällegi üks hea näide sellest, kuidas tahetakse, et saab parem, aga välja kukub nagu alati.”