Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Raadiosaadetes ei jõudnud ajakirjanikud meeleavalduste suhtes üksmeelele

-
19.04.2021
Meeleavaldus Riigikogu ees,
© UU

Nädalavahetuse poliitilised raadiosaated arvustasid meeleavaldusi Toompeal ja Vabaduse väljakul. Vikerraadio saate “Samost ja Sildam” saatejuhid Anvar Samost ja Toomas Sildam jäid eriarvamusele selles, kui proportsionaalne oli Tallinna kesklinna meelavaldustel politsei kasutamine. Meelt võib ja peabki saama avaldada, kuid ka meeleavaldustel tuleb kinni pidada parasjagu kehtivatest reeglitest, leidsid Indrek Lepik ja Hindrek Riikoja Raadio 2 saates “Olukorrast riigis”.

Samosti hinnangul peaksid vastutajad avalikult tunnistama, et politsei sekkumine suurte jõududega oli viga.

Anvar Samost rääkis, et eelmisel pühapäeval meeleavalduste ohjeldamine politsei suurte jõududega leidis käesoleval nädalal laiemat kõlapinda, kuid tema ootas, et mõni politseiametnik või valitsuspoliitik oleks avalikult tunnistanud vea tegemist.

“Aga ilmselgelt sisemiselt sellest veast saadi aru ja esmaspäevast ei ole politsei läinud enam piltlikult öeldes paarikümmet inimest sama suure hulga relvastatud politseinikega laiali ajama, mis on, ma arvan, mõistlik, ja see ebaproportsionaalne jõudemonstratsioon Tallinna kesklinnas sai lõpu,” lisas ta.

Samosti hinnangul ei saa praeguste meeleavalduste puhul kasutada ka ettekäänet, et need on oht põhiseaduslikule korrale.

Toomas Sildami hinnangul ei käitunud politsei valesti.

Riikoja hinnangul on Tallinnas Toompeal ja Vabaduse väljakul toimunud meeleavaldused nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse muudatustega seotud vaid tinglikult.

Riikoja ütles, et kuigi tugevalt relvastatud politseinike kohalolu meeleavalduste juures oli õõvastav, andsid meeleavaldajad tema hinnangul selleks oma käitumisega põhjust.

Indrek Lepiku hinnangul tuleks samuti meeleavaldusi vaadata mitme nurga alt. “Osalt saab öelda, et inimesed on õigustatult tänavatele tulnud, aga teisalt on seal ikka märkimisväärne osa ka oportuniste,” selgitas ta.

Lepik ütles, et inimestel on õigus meelt avaldada, kuid ta ei leia, et meeleavaldajate kritiseerijad on nende inimeste õiguste vastu.