Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister Viktor Orbán: ka Ungari on jalgpalli Superliiga loomise vastu

-
21.04.2021
Viktor Orban Ungari-Portugali vutimängu jälgimas.
© Scanpix

Ungari peaminister Viktor Orbán toetab Euroopa Jalgpalliliidu UEFA positsiooni, mis on vastu Euroopa Superliiga loomisele.

Peaministri kõneisiku Bertalan Havasti sõnul usub Orbán spordi ühtsusesse Euroopa tasandil ning solidaarsuse printsiipi. Havasti vahendab Orbán veendumust, mille kohaselt tuleneb jalgpalli ilu ning vägevus just asjaolust, et jalgpall kui spordiala kuulub kõigile ning rahamaailma rikkaimad ei tohiks seda kaaperdada.

Ungari peaminister toetab UEFA, FIFA ja Ungari jalgpalliföderatsiooni MLSZ seisukohta Superliiga küsimuses ning soovib kaitsta föderaalvõistluste ausust nii rahvuslikul kui ka Euroopa tasandil.

UEFA ja selle liikmed Inglismaa, Itaalia ning Hispaania mõistsid Superliiga loomise idee hukka juba pühapäeval, nüüdseks on pooled esialgu Superliigas osalema pidanud Inglismaa klubid teatanud liigast lahkumisest ka ametlikult.

UEFA on lubanud teha uue turniiri takistamiseks kõik endast oleneva. Ka Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson ja Prantsusmaa president Emmanuel Macron on Superliiga loomist kritiseerinud.

Allikas: Ungari Suursaatkond Eestis, MTI

Pildil: Inglise vutifännid protesteerivad Superliiga vastu. (Scanpix)