Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Tallinna kiirabi laseb vaktsineerimata töötajad lahti

-
06.05.2021
Kiirabiauto
© Uued Uudised

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas edastas kiirabiõele ja brigaadijuhile Joona Sõsale hoiatuse: 17. maiks peab ta esitama personaliosakonnale vaktsiinipassi, vastasel juhul öeldakse leping üles. Sama kehtib ka teiste vaktsineerimata töötajate puhul.

Adlase sõnul võib üks kiirabibrigaadi töötaja puutuda aastas kokku umbes tuhande patsiendiga. Seejuures on pea kõik neist vähemalt hetkeseisundi mõttes riskigrupis.

Tuleb välja, et Joona Sõsa on Eesti Kiirabitöötajate Ametiühingu juhatuse liige, kuigi sellist ühingut äriregistrist veel ei leia. Mehe sõnul registrikannet alles menetletakse. Sõsa seos ametiühinguga selgus kristliku telekanali TV7 saatest, kus mees astus üles teiste seas koos Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) juhi Varro Vooglaiuga, kes on samuti COVID-19 vaktsiinide suhtes kriitiline. Päevalehele ütles ametiühingu kaasasutaja, et liituda plaanib umbes sada Tallinna kiirabitöötajat.

Sõsa mure kerkis esile seetõttu, et ta pöördus sellega riigikogu Eesti Konservatiivse Erakonna (EKRE) fraktsiooni ja õiguskantsleri poole.

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Kalle Grünthal juhib tähelepanu teema juriidilisele poolele. Nimelt tugineb Raul Adlas enda kirjas osaliselt valitsuse määrusele, millest tulenevalt on tööandjal kohustus tagada töötajatele vaktsineerimise võimalus. “Selle määruse raames saab töötajat kaitsta, aga mitte survestada teda vaktsineerima,” ütles ta.