Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Pettumust ei varjata: Kaja Kallase valitsuse tegevus on järjest suurema kriitika all

-
09.05.2021
Valitsus
© UU

Algusest peale koroonakriisiga valet sammu astunud Kaja Kallase valitsus kogub üha enam rahulolematust. Järjest enam võtavad sõna pettunud, kes ei mõista valitsuse ebaloogilisi otsuseid.

Näiteks kehtivate koroonapiirangute tõttu ei toimu populaarset Türi lillelaata ka tänavu. Korraldajad märgivad, et neile teeb muret riigi suhtumine laadakauplejatesse, kellest enamikele ongi laatadel müümine ainsaks elatusallikaks.

“Taimemüüja hooaeg algab kevadiste laatadega, kodumüügid ja turgudel kauplemine ei võimalda kõike realiseerida. Kas iga kummulikeeratud taimekasti eest on ka kauplejal hüvitist oodata? Poed on nüüd avatud ja ülerahvastatud, aga laatade välimüügi piirangud on jätkuvalt karmid,” on laada korraldajad kriitilised, lisades, et oodanuks riigilt selgemaid juhiseid laatade korraldamise osas, sest maikuu laadakalender on jätkuvalt laatasid täis.

Rahulolematu on ka näiteks Võhandu süstamaratoni peakorraldaja, kes kirus valitsust selle eest, et tuhanded inimesed reisivad kontrollimatult, aga nende vabas õhus toimuv võistlus keelatakse ära.
Võhandu maratoni peakorraldaja Hillar Irves on väga pettunud, et valitsus ei andnud nende üritusele sarnast eriluba nagu Rally Estoniale ja võrkpalli Kuldliiga turniirile.

“Ma ei saa sellest otsusest aru. Saatsime valitsusele nelja lehekülje pikkuse täpse tegevuskava. Tõime näited, tegime puust ja punaseks ette, et see on osalejatele ohutu, et nakatumise võimalus on viidud miinimumi,” sõnas Irves Delfile ja Eesti Päevalehele.

Irves usub, et näiteks võrkpalliliit sai Euroopa Kuldliiga meeste alagrupiturniiri korraldamise õiguse seetõttu, et alaliitu juhib Hanno Pevkur ning juhatuses istub ka Tanel Kiik.

Ühtlasi ei mõista Irves, miks said jaanuaris, kui oli kõrge nakatumisnäitaja, eriloa Tartu maraton ja Estoloppet. Kas selleks, et proua president sääsk suusatama minna?

Rahuolematust valitsuse otsuste suhtes on üles näidanud ka paljud restoranipidajad. Taolistest lugudest võiks teha pika järjejutu.

Ajakirjanik Feliks Undusk kirjutab samal ajal oma arvamusloos, et Kaja Kallase valitsus lükkab kogu kriisi raskuse Eesti inimeste turjale.