Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Galerii: EKRE Soome osakonna esimeheks valiti Merliin Grauberg

-
10.05.2021
Merliin Grauberg
© Erakogu

Läinud nädalavahetusel pidas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Soome osakond oma traditsioonilist osakonna aastaüritust, kus tegusat päeva iseloomustab kolm erinevat ja meeleolukat üritust: ”Kahekõne rahvaga”, osakonna üldkoosolek ja meelelahutuslik programm.

Laupäeval toimununud osakonna aastaüritust korraldati eestlaste poolt kureeritavas hubases ”Katariina ravintolas” Espoos Keilaniemis, mis pakub koduseid ja eestlastele tuntud ning armastatud maitseealmusi. EKRE Soome osakonnaga oleme ikka otsinud võimalusi anda ka omapoolne panus eestlaste ettevõttlusesse siinpool Soome lahte. Täname südamest ”Katariina ravintola” kollektiivi EKRE Soome osakonna ürituse võõrustamise ja maitsvate kodumaiste hõrgutiste eest.

Avatud koosolek ”Kahekõne rahvaga”.

Aastaüritus algas avaliku kooosolekuga formaadis ”Kahekõne rahvaga”, kus videosilla vahendusel olid külalisteks ja kõnelejateks EKRE aseesimees Mart Helme ja EKRE Riigikogu fraktsiooni aseesimees Helle-Moonika Helme. Veebikohtumisest oli võimalik osa võtta kõigil EKRE Soome osakonna liikmetel.

”Kahekõne rahvaga” teemade valik oli lai. Räägiti Eesti sisepoliitilistest arengutest ja valupunktidest, välispoliitikast, majanduspoliitikast, Hiina gripi epideemia (covid-19) hetkeolukorrast Eestis ja sellega seotud diskrimineerivate mõjudega vaktsineerimispassist, liberaalse ja vasakäärmuslike populistlike jõudude poolt raudne soov suruda maha Eestis sõna-, meelsus- ja väljendusvabadus.

Riigikogus vastuvõtmist ootavate tsensuuriseaduste, niinimetatud vihakõne- ja meediateenuste seaduse täienduste abil, mida Euroopa Liidu Komisjon käsib liikmesriikidel sanktsioonidega ähvardades nõutavad muudatused iga hinna eest seadustada.

Seoses eelnevaga, peatuti pikemalt ka Riigikogu ja Vabaduse platsil toimuvate rahva meeleavaldustel, kuhu jätkuvalt kogunevad oma meelt avaldama Eesti rahva ja riigi iseseisvusest ja vabadusest hoolivad inimesed: noored-vanad, mehed-naised ja paljud neist koos perega. Meeleavalduste eesmärk on äratada ühiskonda ja juhtida tähelepanu sellele, et liberaalse ja vasakäärmuslike populistlike jõudude poolt raudne soov suruda maha Eestis sõna-, meelsus- ja väljendusvabadus.

Peale Mart ja Helle-Moonika Helme sõnavõtte oli võimalus küsida küsimusi nii kohapeal rahva seast kui ka interneti teel ja täpsustusi eelpoool nimetatud teemade kohta kui ka muudel teemadel.

EKRE Soome osakonna üldkoosolek.

Üldkoosolekul andis osakonna juhatus ülevaate osakonna tegevustest, finantsidest, seatud eesmärkidest ja saavutatud tulemustest. Valiti uueks tegevusperioodiks uus juhatuse koosseis ja eeloleval suvel toimuvale EKRE Kongressil osalejad ning kandidaadid kongressil valitavatesse EKRE juhtorganitesse.

EKRE Soome osakonna juhatuse esimeheks valiti Merliin Grauberg ja aseesimeheks Arvi Normann.

Juhatuse liikmeteks valiti Merliin Grauberg, Arvi Normann, Kersti Tepp, Lemme Krimm, Tõnis Põdra, Renee Riisenberg ja Jan Arens.

EKRE Soome osakonda kuulub 185 liiget. Aastakoosolekul osales 50 inimest.

 

Merliin Grauberg

Valver Kõrgemäe