Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Sõnavabaduse kaitsjad kogunesid Soome saatkonna ette piketile

-
13.05.2021
Hetk piketilt.
© Erakogu

Soome parlamendiliikme Päivi Räsäneni ja põhjanaabrite sõnavabaduse kaitseks kogunes neljapäeva keskpäeval Soome Suursaatkonna seltskond piketeerijaid.

SAPTK kutsel tuli piketile paarkümmend plakatitega inimest, sest pikett ongi just selles suurusjärgus üritus. Kõneldi nii tsensuuri ja sõnavabaduse lämmatamise ohvriks langenud vaprast soomlannast kui ka Eestis aktiivselt rakendunud demokraatia hävitamisest Reformi- ja Keskerakonna valitsemise ajal.

Muuhulgas räägiti ka sellest, et praegu Riigikogus valitsuskoalitsiooni poolt peale surutava meediateenuste seaduse ehk suukorviseaduse alusel hakkaks meediat tsenseerima ja niinimetatud vihakõnet valvama punavanake, põline NKLP-lane Peeter Sookruus.

“Nõukogude aja kogemustega tsenseerijad leiavad tööd liberaalide juures,” kõlas väljaöeldud mõte.

Päivi Räsänen, kelle kaitseks kohale tuldi, on Soome endine siseminister ja praegune parlamendi liige, kelle vastu on riigipeaprokuröri Raija Toiviaineni nõudmisel algatatud kriminaalmenetluses esitatud kuriteosüüdistus, kuna ta on kristlasena väljendanud piibli õpetusel rajanevat kristlikku arusaamist abielueetikast, mille kohaselt kuuluvad seksuaalsuhted mehe ja naise vahelisse liitu ehk abiellu ning mis käsitleb seega seksuaalsuhted samast soost isikute vahel ebamoraalsena.